Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Erfelek Kabuğunu Kıracak

Erfelek Kabuğunu Kıracak
Aslan Özdemir
1 Ağustos 2016 16:12

Sinop’un Erfelek ilçesi turizm potansiyeli bakımından son derece zengin olup adeta keşfedilmemiş bir yer.

Hayrettin Kaya

Son zamanlarda revaçta olan doğa ve dağ turizmi açısından ilçe tam bir cazibe merkezidir. Bir turistin aynı gün şelaleleri gezip görmesinin, trakking yapmasının, yaylaya çıkmasının ve denize girmesinin mümkün olduğu, yeşilin her tonunun görülebileceği ilçe, sıcak kanlı ve konuksever insanıyla bir turizm kenti olmaya aday.

Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek gazetemize yaptığı açıklamada;‘’İl merkezimiz ile mukayese edildiği zaman ilimize çok yakın bir yer, yani bir araca bindiğimiz zaman yaklaşık 20 dakika sonrasında  burada oluyoruz. Biz Erfelek olarak Sinop’un en yakın ilçesiyiz ve bir mahallesi gibiyiz. Bu anlamda bu baraj buraya gelen konuklarımız açısından bir önem teşkil etmekte. Gelen misafirlerimiz en az 1 hafta kalsınlar ki Sinop’un değerini öğrensinler, gelsinler 1-2 gün Erfelek şelalerini, barajın doğa ile iç içe su sesini, yaprak sesini, rüzgar ile oluşan senfoniyi dinlesinler. Yani İstanbul gibi kalabalık ve gürültülü bir yerden kurtulmak için gelsinler. Şöyle bir yeşilliği olan bir yer yok, şöyle bir Sinop yok. İlçelerimizin hepsinin hemen hemen %70’i yeşillik ile kaplı, içinde ki doğal güzelliğimiz, hayvanlarımız, yeşilliğimiz… İşte su demek medeniyet demek. Erfeleğe bağlı 5 sahil köyümüz var, kimse bilmez. Hepsi birbirinden güzel, her şeyden önce o kadar güzel insanlarımız var ki.  O insanların birbirine samimiyeti, o yüzünden akan gülücükler… Ben bunu hiçbir yerde görmedim. Sinop gerçekten güzel bir yer, örnek alınması gereken bir yer. Biz de Anadolunun tüm insanlarının ortak paydasını taşıyan bir kültür var. Hangi il de arabanın anahtarını akşam arabasının üzerinde unutup sabah geldiğinde çalıştırdığında hiçbir şey çalınmamış olsun. Gerçekten diyorum, bu değerlerimizi koruyalım, sevgiden öte bir şey yok. ‘’ dedi.

Kaynak : Nuran Keskin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.