Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Erdoğan’a suikast timinin komutanı konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele suikast için giden timin başında olan isim Binbaşı Şükrü Seymen emri kimden aldıklarını açıkladı.

Erdoğan’a suikast timinin komutanı konuştu
Aslan Özdemir
2 Ağustos 2016 13:10

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırdıktan sonra kaçışları 16 gün süren 11 kişilik timin başındaki Binbaşı Şükrü Seymen’in polisteki ilk ifadeleri ortaya çıktı. Son kararnameyle ordudan atılan Şükrü Seymen, darbe girişimi saldırısında Tümgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş’in emirlerini yerine getirdiğini ve örgütle bir bağlantısının olmadığını ileri sürdü.

Hayrettin Kaya

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ üyesi askerlerin darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığıp ayrıldığı otele saldırı düzenledikten sonra 37 kişilik tim kaçtı. Bu kişilerden aralarında Çiğli Ana Jet Üssü’nün imamı ’Paşa’ lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun da bulunduğu 25’i daha önce yakalandı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen’in, önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üsteğmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek ise 16 gün süren takip sonrasında Ula İlçesi Şirinköy’de görüldü. Darbeci firara askerler, 10 saatlik operasyon sonrasında yakalandı. Askerler Çetibeli Jandarma Karakolu’ndan da soruşturmanın yürütüldüğü Muğla Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

İLK ÖNCE TÜMGENERALİ SUÇLADI

Burada henüz ifade işlemlerine başlanmayan timin başındaki isim olan Binbaşı Şükrü Seymen’in sözlü ifadesindeki ilk anlatımları da ortaya çıkmaya başladı. Şükrü Seymen, daha önce yakalanıp tutuklanan olayın planlayıcılarından Tümgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş’i suçlayıp, “Gökhan Paşa’nın, emirlerini yerine getirdim” dedi.

Cemaatle bağlantısı da sorulan Şükrü Seymen’in, örgütle bir bağlantısının olmadığını ileri sürdüğü belirtildi.

Daha önce menfezde saklandığı sırada yakalanıp tutuklanan Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı’nın ’paşa’ lakaplı imamı Astsubay Zekeriya Kuzu da ifadesinde, kendisinden 37 kişilik tim için mühimmat hazırlanmasının istendiğini, kendisinin de bunu yerine getirdiğini anlatmıştı. Zekeriya Kuzu, darbe teşebbüsü gecesi de helikopterle İstanbul’dan Şükrü Seymen ve yanında kamuflajlı 14 kişinin alana indiğini, ardından saldırı için Marmaris’e geçtiklerini ifade etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.