Dolar 32,4963
Euro 34,7996
Altın 2.487,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Engin Altay Eğitimde Yaşanan Usulsüzlükleri Sordu

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanına Fatih Projesinde yaşanan usulsüzlükleri ve yaşanan gecikmeleri sordu.

Engin Altay Eğitimde Yaşanan Usulsüzlükleri Sordu
4 Ocak 2016 19:16

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanına Fatih Projesinde yaşanan usulsüzlükleri ve yaşanan gecikmeleri sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önerisi ileten Engin Altay, Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’ nün 96. Maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

Engin Altay’ın Soru Önergesi

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, 2010 yılında dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımı ile başlatılan “Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi” (FATİH) projesi başlatılmıştır. 2014 yılında tamamlanacağı belirtilmesine rağmen projenin halen bitirilemediği, birçok usulsüz iş ve işlemlerin yapıldığı, bu usulsüz iş ve işlemlerle ilgili çeşitli soruşturmalar açıldığı tüm kamuoyuna yansımıştır.Ayrıca bu soruşturmaları yürüten müfettişlerin usulsüzlükleri tespit etme yerine, soruşturmaları kapatmaya yönelik işlemler yaptığı bilgilerine ulaşılmıştır.

Bu bilgiler doğrultusunda;
1- Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi kapsamında kaç soruşturma açılmıştır?
a) Soruşturmalar hangi Maarif Müfettişleri tarafından yürütülmüştür?
b) Soruşturmaların sonucunda kaç yönetici ceza almıştır?
c) Kapatılan soruşturmalar hangi gerekçe ile sonlandırılmıştır?
d) Maarif Müfettişlerine, soruşturmaların kapatılması yönünde, bazı özel şirket yöneticileri ve bakanlık çalışanları tarafından tehdit ve telkin de bulunulmuş mudur?
2- Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na yansımış olan kaç adli soruşturma bulunmaktadır? Bu soruşturmalar kapsamında hangi personeller ceza almıştır?
3- FATİH Projesinin 2014 yılında bitirileceği 2010 yılında proje sunumunda dönemin başbakanı tarafından açıklanmışken, bitiriliş tarihinin tarafınızdan 2018 yılı olarak belirlenmesinin gerekçesi nedir? 4 yıllık gecikmenin sorumlusu kimdir? Sorumlular hakkında bir işlem yapılmakta mıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.