Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Engin Altay'dan IŞİD Açıklaması

Sinop Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, IŞİD ile ilgili açıklamada bulundu. Altay açıklamasında IŞİD ile mücadeleden kuşku duyduğunu belirtti.

Engin Altay'dan IŞİD Açıklaması
6 Ekim 2014 17:16

Sinop Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, IŞİD ile ilgili açıklamada bulundu. Altay açıklamasında IŞİD ile mücadeleden kuşku duyduğunu belirtti.

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop milletvekili Engin Altay, Irak ve Suriye’ye ilişkin tezkere ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Irak ve Suriye’ye ilişkin tezkereye, “Bu Suriye’ye savaş açma tezkeresidir. Buna evet dememiz çok kolay değil” değerlendirmesi yaptı.

Altay yaptığı açıklamada; "Tezkere IŞİD tehdidinden çok hükümetin Esad, Şam rejimi paranoyasından kaynaklı, tezkerede IŞİD bir kere ifade edilmişken kelime olarak Esad rejimi Suriye rejimi Şam rejimi 8 defa ifade ediliyor, tehdit olarak gösteriliyor. Bu Suriye’ye savaş açma tezkeresidir. Buna evet dememiz çok kolay değil.Tezkerede bir direktif vermesi lazım. O da Türkiye sınırları içindeki IŞİD odaklarını IŞİD güçlerini IŞİD cephaneliklerini temizlemeye, bertaraf etmeye yönelik. Dışarıdaki tehdidin bir aynı nispette içeride de bir IŞİD tehdidi var.” şeklinde konuştu.

IŞİD’in elindeki 49 rehine kurtarılması sürecinde olduğu gibi Hükümet kanadından ‘MİT operasyonu’ veya ‘müzakere’ olarak çelişkili açıklamalar geldiğini kaydeden Altay, şimdi de ‘tampon bölge’, ‘hava koridoru’ ve ‘askeri lojistik destek’ gibi nasıl hareket edileceğiyle ilgili çelişki açıklamalar geldiğini söyledi.

CHP Sinop milletvekili Altay, ‘Çelişkili açıklamalar için bilgisizlik de diyemiyoruz. Ama mesela Şam yönetimi ile Türkiye arasındaki gerginlik sona erdirilmeden hukuken tampon bölge kurulması mümkün değil. Hükümet şimdi de tampon bölge değil ama hava koridoru diyor. IŞİD’in elinde hava gücü bulunmadığına göre bu hava koridoru Şam rejimine karşı mı kurulacak?’’ dedi.

CUMHURBAŞKANI’NIN BM’DE BOŞ KOLTUKLARA KONUŞMASI BİZİ İNCİTTİ CHP Grup Başkanvekili Altay, Türkiye’nin malesef dış politikada bocalamaya devam ettiğini de belirterek, ‘Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’de boş koltuklara konuşması ne yazık ki Türkiye’nin dış politikadaki adımlarının ciddiye alınmadığını gösterdi. BM’de boş koltuklara konuşma bizi incitti, üzdü’’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.