Dolar 32,5705
Euro 34,9337
Altın 2.427,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C

En iyi işletim sistemi Android seçildi! Android yeni güncellemeler

Uzun zamandır piyasada adeta yok olan BlackBerry, en iyi işletim sisteminin android olduğunu söyledi. Android yeni versiyonları için ise güncelleme çok yakında gelecek.

En iyi işletim sistemi Android seçildi! Android yeni güncellemeler
1 Şubat 2016 23:39

Uzun zamandır piyasada adeta yok olan BlackBerry, en iyi işletim sisteminin android olduğunu söyledi. Android yeni versiyonları için ise güncelleme çok yakında gelecek.

BlackBerry’nin izlediği satış politikası ve yetkililerin yaptığı açıklamalara bakılırsa telefon üreticisi, Android işletim sisteminin en iyi işletim sistemi olduğu konusunda karara vardı.

Birkaç ay önce satışa sunulan BlackBerry Priv, akıllı telefon üreticisinin sektördeki ilk Android işletim sistemi kullanan telefonu oldu. Üstün özelliklerine rağmen çok yüksek satış fiyatına sahip olan BlackBerry Priv (abartıyor diye eleştirdiğimiz Apple’ı bile aştı) hedeflenen satış rakamına ulaşabildi mi bilinmez, ancak BlackBerry yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre BlackBerry tarafı bu telefonun satış rakamlarından oldukça memnun.

Bir zamanlar kendi işletim sistemine sahip olan ve büyük bir büyüme yakalamayı başaran BlackBerry, mesajlaşma uygulamasının satılmasının ardından kısa süre içerisinde iflasın eşiğine gelmişti. Bu noktadan sonra ya sektörden ayrılması, ya da yeni bir işletim sistemine bel bağlaması gerektiğini gören BlackBerry, tercihini Android yönünden yaptı.

Bu tercihinden sonra BlackBerry’nin 2016 senesinde piyasaya süreceği TÜM telefonların Android işletim sistemini kullanacağını açıklayan BlackBerry yetkilileri, bir anlamda BlackBerry’nin kendi işletim sistemi olan BB10’un yavaş yavaş öldürüleceğini kabul etti. Her ne kadar onlar bu durumu inkar etse ve konu hakkında konuşmaktan kaçınsalar da 1 sene boyunca (ve belki de daha fazla) üzerinde çalışmalar yapılmayacak, piyasaya sürülmeyecek olan bir işletim sisteminin gelecek vaat ettiğinden bahsetmek biraz zor.

BlackBerry yetkililerinden birisi olan Damian Tay: “Android işletim sistemini kullanan Priv, bizim bu işletim sistemine açılan kapımız. Ancak yeni bir işletim sistemi kullanan telefon üretmiş olmamız, yolumuza 2 farklı işletim sistemiyle devam edeceğimiz anlamına gelmez. İlerleyen günlerde belkide tamamen Android işletim sistemine yöneliriz. Bunun olup olmayacağını zaman gösterecek, Android gerçekten de geleceğin işletim sistemi.”

Android 6.0.1 güncellemesi

Marshmallow güncellemesi için kullanıcılarını uzun süre bekleten Samsung, Android 6.0.1’i Güney Kore’deki Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’lere dağıtmaya başladı.

Güncelleme şimdilik sadece Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge için yayınlanmış olsa da, Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy Note 5’e de yakında ulaşması bekleniyor. Güney Kore’de sunulmaya başlanan güncellemenin diğer bölgelerde ne zaman dağıtılmaya başlanacağı ise bilinmiyor. Güncellemenin dağıtılmaya başlanmış olması, muhtemelen çok fazla beklemeyeceğimiz anlamına geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.