Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

En çok sarj yiyen uygulamalar! Çabuk şarj etme uygulaması

Akıllı telefonu olan herkesin başlıca sorunu çabuk biten sarjlardır. Bazı uygulamalar var ki şarjınızı hemen bitiriyor. Pil ömrünü kısaltan uygulamalar ve hemen sajr etme yolları haberimizde.

En çok sarj yiyen uygulamalar! Çabuk şarj etme uygulaması
2 Şubat 2016 19:57

Akıllı telefonu olan herkesin başlıca sorunu çabuk biten sarjlardır. Bazı uygulamalar var ki şarjınızı hemen bitiriyor. Pil ömrünü kısaltan uygulamalar ve hemen sajr etme yolları haberimizde.

Batarya düşmanı Facebook hakkında yapılan yeni bir test gerçekleri tekrar ortaya çıkardı. Pil ömrünün en büyük düşmanı Facebook ve Facebook Messenger!

Sosyal mecralar mobil hayatın önemli bir parçası. Ancak pil ömrünün de en büyük düşmanı. Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, bir süredir Messenger isimli mesajlaşma uygulamasının yüklenmesini de zorunlu kılıyor. Ancak bu uygulamalar düşündüğünüz kadar masum değil.

Batarya düşmanı Facebook
Bu ifade biraz sert görünebilir ancak haberimizin sonunda bize hak vereceksiniz. Android işletim sistemi üzerinde yapılan bir testte, Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarının silinmesi pil ömrünü %20 artırdı. Üstelik telefon eskisine oranla daha az ısındı ve hızlandı. LG G4 üzerinde çalışan testlerde Facebook ve Facebook Messenger’ın sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı.

Russell Holly isimli Reddit kullanıcısının paylaştığı rakamlar hayret verici. Haber TheGuardian’da da yayınlandı. Zaten Facebook’un pil ömrünü azalttığı biliniyordu ancak %20 oranında azaltması gerçekten can sıkıcı. Diğer yandan silindiğinde telefonun hızlanması ise ayrı bir rahatsızlık konusu.

Bu noktada telefonunuzdan Facebook’u silmek acımasız bir öneri olabilir. Ancak pil ömrüne gerçekten ihtiyaç duyabileceğiniz özel günlerde, bu bilgiyi aklınıza getirebilirsiniz. Özel durumlarda Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarını silerek, daha uzun süreli bir kullanım ömrü yakalayabilirsiniz. Aşağıdaki grafikte telefonun Facebook olmadan ne kadar hızlandığı gösterilmek isteniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.