Dolar 32,4925
Euro 34,5984
Altın 2.477,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Emniyetten Sürücülere Uyarı

Sinop il Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çevreyi egzoz sesi ve yüksek müzik dinleyerek rahatsız eden, araçların camlarına film çeken sürücüleri uyardı.

Emniyetten Sürücülere Uyarı
3 Mayıs 2014 13:21

Sinop il Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çevreyi egzoz sesi ve yüksek müzik dinleyerek rahatsız eden, araçların camlarına film çeken sürücüleri uyardı. Açıklamada, söz konusu sürücelere cezai işlem uygulanacağı ve işlenen suça göre araçların trafikten men edileceği duyuruldu.

 

Sinop İl Emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Sinop'ta son günlerde vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler ve yapılan denetimlerde otomobil ve motosikletlerdeki abart egzozlarla, yüksek sesle müzik dinlemek suretiyle kamuyu rahatsız eden araçlarda artış olduğu, bazı motosiklet kullanıcıların da kendisinin ve çevresindekilerin hayatlarını tehlikeye atacak şekilde motosiklet kullandıkları gözlemlenmiştir.

 

Abart egzoza trafikten men

Araçlarına abart egzoz takmak suretiyle gürültü çıkararak çevreyi rahatsız eden sürücülere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30. Maddesinin (b) bendinde 'Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 172,00 Türk Lirası para cezası ile cezalandırılırlar'  denilmektedir. Ayrıca '(b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir' hükmü gereğince abart egzoz kullanan sürücülere 1. defasında ceza uygulanıp ihtar edilecek, 2. defasında trafikten men edilecektir.

 

Yüksek sesle müziğe para cezası

Yüksek sesle müzik dinlemek suretiyle kamuyu rahatsız eden araç sürücülerine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 72. Maddesine 'Araçlarda ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmelikte gösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir. Bu madde hükmüne uymayan sürücüler 80,00 Türk Lirası para cezası ile cezalandırılırlar. Kanun ve yönetmelikte belirtilen şartlara uymayan ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları ile sürücünün izleme ve kullanma sahası içinde kalan görüntü cihazları araçlardan söktürülür' hükmüne istinaden işlem yapılmaktadır.

 

Camlara film yasak

Araçların camlarına film takılması Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63. Maddesinin son paragrafında 'taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır' hükmünce yasaklanmıştır. Araçlarının camlarına film takan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 47-1d “Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak” maddesine istinaden 80 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenerek araç camlarındaki filmler söktürülecektir.

 

Kendisinin ve çevresindekilerin hayatlarını tehlikeye atacak şekilde motosiklet ve araç kullanan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 47-1d 'Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak' maddesine istinaden 80 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmektedir.

 

155'e bildirin

Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince, yüksek sesle müzik dinleyen,  camlarına film takılan ve abart egzoz takılan araçlar üzerinde yapılan kontroller artarak devam edecektir. Emniyet Teşkilatı olarak yapılan iş ve işlemlerde yasaların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde görevler sürdürülmekte olup, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik tedbirlerin en üst seviyede uygulanabilmesi için, yukarıda belirtilen olaylar ile karşılaşıldığında 155 Polis İmdat hattını aramanız önemle rica olunur. Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.