Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Emekli sayısı 11 milyonu aştı…

Emekli sayısı 11 milyonu aştı…
Aslan Özdemir
29 Haziran 2016 14:55

Emekli sayısı 11 milyonu aştı…

Hayrettin Kaya

Emekliliğe yönelik yeni düzenlemeler gündemde…

Türkiye’de yıllarca çeşitli işlerde çalıştıktan sonra emekliye ayrılanlarınsayısının 11 milyonu geçtiği ortaya çıktı. 20 milyona yakın çalışanın olduğuülkemizde çalışan her bir kişinin emeklileri karşılama oranının ise 1,93olduğu belirlendi. Bu rakam yaklaşık her 2 çalışanın bir emekliye bakmakzorunda kaldığını gösteriyor. Öte yandan emeklilerin sorunları konusundaöne çıkan başlıkların ise emekli maaşlarındaki farklar, promosyonödenmesi konusunda yaşanan belirsizlik ve emekli olma şartlarındayaşanan gelişmeler olarak öne çıkıyor.

Emekliler ile ilgili 60 bine yakın haber çıktı…

Medya Takip Ajansı Interpress’in “Emekliler Günü” sebebiyle üç bine yakınulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre,yılbaşından bu yana yazılı basında emekliler hakkında 60 bine yakın haberçıkarken, SGK emeklileri ile ilgili yazılı basında çıkan haber sayısı 7 bin 135oldu. BAĞ-KUR emeklileri hakkında 1.990 haber yayınlanırken, EmekliSandığına bağlı emekliler ile alakalı ise yazılı basında 1.933 haberin yeraldığı tespit edildi.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) zorunlu oluyor…

Ülkemizde tasarruf miktarını arttırmak amacıyla 45 yaşın altında herçalışandan zorunlu olarak kesilmesi düşünülen ve bu paraların çalışanlarınadlarına açılacak hesaplarda biriktirilmesine yönelik çalışmalarla songünlerde sıkça gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) hakkındayazılı basına yılbaşından bu yana 2 bin 962 haberin yansıdığı belirlendi.

Promosyon haberleri gündemden düşmüyor…

Emeklilere verilmesi düşünülen promosyonlarla ilgili olarak yapılançalışmalar da sona gelinirken, emekliye promosyon hakkında yazılı basında1.571 haber çıktığı tespit edildi. Emeklilerle alakalı en çok gündeme gelenkonulardan biri olan emekli maaşları ile ilgili de basında 3 bin 934 haberyer aldığı görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.