Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Emekli Öğretmenin Hayali Gerçek Oldu

Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Minevver Aslan'ın hayali gerçek oldu.

Emekli Öğretmenin Hayali Gerçek Oldu
Aslan Özdemir
21 Şubat 2015 23:26

Sinop'un Gerze ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Minevver Aslan'ın hayali gerçek oldu. Emekli öğretmen Minevver Aslan kütüphane yapılması için 600 metrekarelik arsa üzerindeki evini bağışladı.

Hayrettin Kaya

600 metrekare arsa üzerindeki evini Gerze Halk Kütüphanesi'ne bağışlayan Münevver Arslan, Sinop Valiliği binasında 20 Şubat 2015 Cuma günü saat 15.00'te protokol imzaladı. Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokole Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ve Gerze Halk Kütüphane Yetkilisi Suat Altuntaş katıldı.

5 maddeden oluşan protokol Kültür ve Turizm Bakanı adına İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve bağışçı Münevver Arslan tarafından imzalandıktan sonra Vali Yavuz Selim Köşger tarafından emekli öğretmen Minevver Aslan'a teşekkür belgesi verdi.

 

 

Kısa bir konuşma yapan Vali Köşger Sinop'ta kendisini mesleğine adamış çok değerli öğretmenler tanıdığını belirterek "Kendini iyi yetiştirmiş, memleketine, mesleğine adamış olan ve onların başında gelen Münevver Arslan öğretmenimiz öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmiştir. Yetiştirdiği öğrencilerle borcunun ödendiğini düşünmüyor. Kendisine ait hayatı boyunca biriktirdiği 600 metrekare arsa üzerindeki evini yine kültür hizmetine, bir eğitim hizmetine adıyor, vakfediyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Duygularını gizleyemeyen emekli Münevver Arslan ise babasının olmadığını ve yetim büyüdüğünü belirterek "Devlet tarafından burslu okutuldum Ben okumadan ve ilerlemeden başka bir şey bilmiyorum. Bunun için öğrencilerin ve vatandaşlarımızında bu kütüphaneden istifade ederek ilerlemelerini ve topluma faydalı olmalarını istiyorum. Gerze'ye yakışır bir hizmet binasını yapılacağına inanıyorum. Ben emekli bir öğretmenim. Yapılacak kütüphaneden, bu hizmetten çocuklarımızın istifade etmesi bana yeter." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.