Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Elektrik Borçlarına Af Geliyor

Tedaş Aldığı yeni karar ile birlikte elektrik borcu olan tüketicilerin tüm faiz borçlarını sıfırlıyor. Aynı zamanda taksitle ödeme seçenekleri sunulan müşterilerden toplamda 3 milyar liralık alacağını tahsil etmeyi hedefliyor.

Elektrik Borçlarına Af Geliyor
19 Mart 2016 16:08

Elektrik Borçlarına Af Geliyor

Tedaş yeni bir yapılandırma ile birlikte 3 milyar lira seviyesinde bulunan alacaklarını yapılandırma kararı aldığını açıkladı. ülkemizde elektrik faturası borcu bulunan kişilerin toplamda 3 milyar lirayı aştığını belirten yetkililer, son dönemdeki ekonomik olumsuzluklardan etkilenen kişilerin yüklerinin hafifletilmesi ve ödemelerin yeniden yapılandırılarak ödemeleri konusunda bir adım attıklarını belirttiler.

TEDAŞ YAPILANDIRMAYA GİDİYOR

Alınan karar ile birlikte ülke çapında bulunan 3 milyar liralık alacak için yapılacak olan yapılandırmalar için, birçok kişinin milyarlık faturalarındaki tüm faiz indirimleri ve toplu faiz silinmesi söz konusu oluyor. Geri ödemelerin taksitli bir şekilde sağlanması için yapılan özel kararın uygulanmaya başlayacak.

Yapılan araştırmalar ile en çok elektrik borcunun bulunduğu kısım Kaçak Elektrik kullanımının yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile eş güdümlü olarak açıklamalarda bulunan Maliye Bakanlığı gerekli düzenlemeler için hazırlık içinde olduklarını belirttiler. Hazırlanan taslak içinde gerek tarımsal sulama alanlarında bulunan büyük kurumların ve fabrikalarında başında olduğu bu büyük kampanyadan belediyeler de yararlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.