Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

Ebubekir Sofuoğlundan Tarih Dersi

Ebubekir Sofuoğlundan Tarih Dersi
Aslan Özdemir
2 Ağustos 2016 12:06

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimine karşı öfkeler dinmedi.

Hayrettin Kaya

Meydanları bırakmayan Sinoplulara Ebubekir Sofuoğlu tarih dersi verdi.

1960 darbesinden bu yana halkı bilgilendiren Sofuoğlu yaptığı konuşmada ; ‘’ Sayın Valim, Sayın Sinop’un değerli yöneticileri ve 15 Temmuz destanının asıl kahramanları, Türk milleti, Sinop halkı sizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum, kazanız mübarek olsun.  Gerçekten değerli Sinop halkı gönlünüzü almak için söylemiyorum, gerçekten büyük bir destan yazdınız, tarih de daha hiçbir yer de görülmedi, tankların üstüne çıkmak, tankların önüne yatmak…

Bunu hesap edemediler. Şu Sinop meydanını, bütün meydanları itimat edin. İsrail’den, İngiltere’den, Amerika dan kontrol ediyorlar da tekrar tekrar düşünüyorlar bir daha nasıl darbe yaparız diye. Kaçıncı gün oldu buradasınız, Allah razı olsun hepinizden. Gönlünüzü almak için söylemiyorum, bir daha zor darbe yaparlar, Allah’ın izniyle. Biz darbeyi niye istemiyoruz biliyor musunuz? Senelerce yüzyıla yakın kaynaklarımızı kuruttular bizim. Bakın 1 buçuk milyar dolar ihracatımız vardı. Şimdi ne kadar biliyor musunuz? 160 milyar dolar. Bunu istemiyorlar işte. Değerli Sinoplular Türkiye zengin bir ülke, yüzyıllar boyunca kaynaklarımızı bize kullandırtmadılar, yüz yıl boyunca korkuttular bizi. Ama Elhamdülillah bunlara karşı çıkan birçok lider geldi geçti. Adnan Menderes’i idam ettiler, Özal’ı zehirlediler, Erbakan’a post model darbe yaptılar, Sayın Erdoğan’ı da alacaklardı elimizden. Onu alırlarsa ne olur biliyor musunuz? Erdoğan diyor zaten kefenimle geldim, belki şehit ederler. Ama itimat edin Türkiye kaybeder. Örnek vereyim, bırakın Türkiye’yi Osmanlıdan örnek vereyim; Sokullu Mehmet Paşa yani büyük vezir öldükten sonra bir adım atabilmek için 77 yıl bekledi. 77 yıl Köprülü Mehmet Paşayı bekledi. Bakın 1579 den 1656 ya bir cm büyüyemedi Osmanlı. Savaş kaybetmedi, gerileme dönemi de değildi, güçlü bir lider yoktu. Venediklilerin Çanakkale’yi gemilerle kapattığı boğazı açamıyordu. Hangi Osmanlı bu, daha savaş kaybetmemiş Osmanlı. Bizim de adım atmamızı istemediler, Erdoğan’ı alacaklardı. Türk milleti izin vermedi.

Bakın sizi ikna etmek için söylemiyorum yine bir darbe yaparlarsa bize bir şey olmaz siz bu meydanları boş bırakmadığınız sürece. Biz cevap verdik İsrail’e, İngiltere’ye, Fransa’ya, siz gösterdiniz bunu.

Beni sabırla dinlediniz, siz tankların önüne çıkan insanlarsınız, hepinize teşekkür ediyorum, Allah’a emanet olun.’’ Dedi.

Kaynak : Nuran Keskin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.