Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi nasıl kullanılır? Hemen gir ve kullanmaya başla

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi ile beraber hemen kullanım yapabilir ve yaptıklarınızı hemen kontrol edebilirsiniz.

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi nasıl kullanılır? Hemen gir ve kullanmaya başla
17 Şubat 2016 09:14

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi ile beraber hemen kullanım yapabilir ve yaptıklarınızı hemen kontrol edebilirsiniz.

Vatandaşlar olarak bizler yarının hava durumundan tutun yemek tariflerine kadar en ufak şeyleri bile artık internet sayesinde öğrenebilmekteyiz. Ve de aynı zamanda çok çeşitli alanlar işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. Bu sayede teknoloji daha çok çeşitli alanlara yayılma fırsatı bulmuştur. Yoğun tempolu iş yaşamımızda halletmemiz gereken o kadar çok iş ve o kadar çok işlem vardır ki bazen hepsine yetişmek oldukça güç olabilir. Bunların hepsine birden yetişmeye çalışmak bizleri yorabilir ve de çok fazla zaman kaybına yol açabilir. Boşuna geçirecek vaktimizin bile olmadığı bu zamanlarda bizler bu şekilde uzun uğraşılı işlerden kaçınırız. Boşa vakit kaybı yaşamamak için de bu işlemlerin en kısa zamanda hallolacağı bir yöntem olmasını isteriz. Bu konuda bizlere sunulan internet sektöründen yararlanabiliriz.

Teknolojik ilerleme kendini çoğu alanda ilerlettiği için bizlerin yapması gerekenler gözümüzde büyüyeceği yerde bu hızlı gelişim sayesinde epey kolaylaşmıştır. Dijital ortamı kullanarak birçoğumuz gereksiz zaman kaybından kurtulmuş oluruz. Üstelik bizler yapacak olduğumuz işlemleri bu sayede çok daha kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirmiş oluruz. Günümüzde de internetin kullanıldığı alanlar oldukça genişlemiş ve de büyümüştür. Aktifleşen bu kullanımda kurumları harekete geçirmiş vatandaşların derdine derman olmuştur. sağlıkalanından Sosyal Güvenlik Kurumu alanına kadar artık aklınıza gelebilecek olan pek çok alanda internetin bu bizlere sağladığı avantajlardan yararlanabiliriz. Milli eğitim Bakanlığı da bu alanda geri kalmamış eğitim hayatında da pek çok yenilik getirmiştir. Okullara gelen akıllı tahtalar, projeksiyonlarla eğitim hayatı yeni nesil çocuklar için daha kullanışlı bir hal almıştır. Hızla büyüyen teknolojinin bu eğitim alanında ki gelişimi de öğrencilerin eğitimde kalitesini arttırmıştır.
Hem öğrencilere, hem öğretmenlere hem de velilere yönelik hazırlanan bu teknolojik gelişimler hepsinin yüzünü güldürmeyi başarmıştır. E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi olarak hizmet veren uygulama ilkokul, ortaokul ve liseye giden öğrencilerin okul durumu hakkında notların tutulduğu dijital bir sistemdir. Bu alanda bulunan teknolojik ilerleme öğretmenlerin çok fazla rahatlığa kavuşmasını sağlamıştır. Aynı zamanda da öğrencilerin sınav sonuçlarının bulunduğu bu sistem öğrenciler tarafından aktif biçimde kullanılmaya başlanmıştır. Öğrenciler açısından bu şekilde büyük kolaylık sağlanır. Üstelik öğrencinin dersteki durumunu, okula gelmediği günlerin sayısını ve tarihlerini yansıtan bir bölümü olduğu için kendilerini bu şekilde takip edebilirler.

Öğretmenlerin öğrencilerin notlarını okuldaki durumlarını kayıt altında tutan bu proje sayesinde artık vatandaşlar en ayrıntılı bilgileri dahi bu kapsamda öğrenebilme imkânı bulmuştur. Kendi velisi bulunduğu öğrencisinin okulda ki durumunu öğrenmek isteyen anne babalar içinde bu sistem kullanılmaktadır. Günümüzde artık çalışan anne baba sayısı oldukça fazladır. Hafta içi yapılan okul toplantılarına yıl ortalarında verilen ara karne sırasında öğretmen ile yapılan görüşmelere katılamayan velilerin de bu sistemi sıkça tercih etme nedenlerinden biri de har zaman bu sistemi kullanabilmelidir. Bizler oldukça kolay bir şekilde bu sistemden yararlanarak e-okula giriş yapıp öğrencimizin eğitim durumu hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliriz. Hem de ne zaman istersek bu uygulamadan yararlanabiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.