Dolar 32,5910
Euro 34,8590
Altın 2.491,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Durağan’da Köylüler Yol Çilesi Çekiyor

Durağan’da yolları olmayan köy halkı yazın ve kışın çile çektiklerini söyledi.

Durağan’da Köylüler Yol Çilesi Çekiyor
4 Şubat 2016 18:27

Durağan’da yolları olmayan köy halkı yazın ve kışın çile çektiklerini söyledi.

Sinop’un Durağan ilçesine bağlı Sarıkadı köyünde yaşayan vatandaşlar köy yollarının yapılmaması nedeniyle yetkililere isyan etti.

Sarıkadı köyünde 2004-2009 yılları arasında muhtar olarak görev yapan köy sakinlerinden Mehmet Aydınlı, bozuk olan köy arasındaki mahalle yolunun 2013 yılında meydana gelen sel felaketinden itibaren daha da kötü olduğunu belirterek, “yıllardır yolumuz söz verilmesine rağmen yapılmıyor yaz ve kış aylarında çile çekiyoruz hiç bir araç mahallemize inemiyor biz insan değil miyiz, bizim suçumuz nedir devletimize karşı gelmemek mi” diye konuştu. Köylülerin yol isyanını gazeteci Ali Osman Önder kaydederek Sözcü Gazetesi WhatsApp hattına gönderdi.

“YAPACAĞIZ SIRADA BEKLEYİN”

Sarıkadı köyü eski Muhtarı Mehmet Aydınlı, yollarının yapılması için Durağan İlçe Kaymakamlığına da defalarca gittiğini ifade ederek konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bizim yıllardır yol sorunumuz var. 2013 yılında yollarımızı ve evimizin etrafını sel aldı. Tüm yetkili yerlere başvurduk geldiler, baktılar “yenisini yapacağız, daha iyisini yapacağız” dediler defalarca kez de söyledik fakat hiç bir şey yapılmadı. Devletimizden yolumuzun yapılmasını istiyoruz havalar yağdığı zaman 3-4 ay bu yoldan arabamızı çıkaramıyoruz, evimize ulaşamıyoruz İstanbul’dan Çorlu’dan misafirlerimiz geliyor arabalarını 1 kilometre yukarıda bırakıp öyle evimize gelebiliyorlar. Bu sorunumuza yetkililerin bir el uzatması lazım defalarca söylüyoruz “yapacağız geleceğiz” diyorlar ama herhangi bir teşebbüs yok artık nereye başvuracağımızı bizde bilmiyoruz. Köyün su şebekesine ait su boruları hep açıkta kaldı, sel aldı götürdü. İlçe Kaymakamlığına yol sorunumuzla ilgili başvurduk “yapacağız sırada bekleyin” diyorlar nitekim yıllar geçti bir araba çakıl bile gönderemediler” dedi.

ŞEKER HASTASIYIM YARDIMCI OLUN

Köy sakinlerinden Naciye Aydınlı ise yollarının yapılamadığı için hastalığında İlçe’deki Devlet Hastanesine gitmekte zorluk çektiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Ben şeker hastasıyım yetkililerimize sesleniyorum Kaymakamımıza, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum benim yolum yapılsın acil bir durumum olsa ambulans gelse beni götüremiyorlar: Koltuk altlarımdan tutarak götürüyorlar. Ben şeker hastasıyım yardımcı olun lütfen yollarımızı yapmanızı rica ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.