Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C

Dünyanın gıda ambarı Türkiye, ABD pazarında Turkish Tastes ile yükseliyor

Dünyanın gıda ambarı olarak bilinen Türkiye, ABD pazarında Turkish Tastes markası ile önemli bir yükseliş gösteriyor. Türk lezzetlerini keşfetmek için hazır olun!

Dünyanın gıda ambarı Türkiye, ABD pazarında Turkish Tastes ile yükseliyor
27 Şubat 2024 12:24

Türk Gıda Ürünleri ABD Pazarında

Yıllık 160 milyar dolar gıda ithalatıyla dünyanın en büyük gıda ithalatçısı olan ABD’de Türk gıda ürünlerinin daha fazla tercih edilmesini amaçlayan Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki 6 gıda ihracatçı birliğinin katılımıyla, Ticaret Bakanlığı’nca desteklenen “Turkish Tastes-TURQUALITY Projesi” kitabının ikinci baskısı ABD’deki büyük bir etkinlikle duyuruldu.

Türkiye birçok meyve ve sebzenin anavatanı ve en büyük üreticisi

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Türkiye’nin iklim ve coğrafi özelliklerinin meyve ve sebze üretimi için benzersiz bir zenginlik sunduğunu belirtti. Türkiye’nin ABD’ye olan meyve ve sebze mamulleri ihracatı artış göstererek 343 milyon dolara ulaştı.

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektöründe Türkiye’nin Başarısı

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, sektörde Türkiye’nin dünya çapında önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak ABD’ye olan su ürünleri ve hayvansal mamulleri ihracatının artış gösterdiğini belirtti. Türkiye’nin ABD’ye olan su ürünleri ve hayvansal mamulleri ihracatı 2023 yılında %18 artarak 123 milyon dolarlık bir hacme ulaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.