Dolar 32,4980
Euro 34,9033
Altın 2.440,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C

Dört gün sürecek 2. Ayancık Film Festivali başladı

Bu yıl 22-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayancık Film Festivali başladı.

Dört gün sürecek 2. Ayancık Film Festivali başladı
23 Haziran 2023 17:28

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Ayancık Belediyesi katkılarıyla düzenlenen 2. Ayancık Film Festivali, eski cezaevi bahçesinde düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Festivale bu yıl kurmaca film kategorisinde 100, belgesel film kategorisinde 57, toplam 157 film başvuru yaptı. Festivalin belgesel kategorisi jüri koltuğunda yönetmen Sevinç Yeşiltaş, yönetmen Zafer Karatay ve yönetmen Doç. Dr. Hakan Aytekin yer aldı. Kurmaca kategorisi jüri koltuğunda ise yönetmen Reis Çelik, yönetmen Atalay Taşdiken, yönetmen Çiğdem Sezgin ve oyuncu Cansu Fırıncı yer aldı.

Festivalin açılış kokteylinde konuşma yapan festival başkanı İzzet Arslan ilçede 20 filmin gösteriminin yapılacağını belirterek “Belgesel ve kurmaca kategorisinde 20 filmi ilçemizde ağırlıyoruz. Sineması olmayan bir şehirde film festivali yapıyoruz. Vizyondaki filmlerle bağı olmayan insanlar burada bağımsız yapımları izleme fırsatı buluyor. Ümit ediyorum ki 102. yaşını da kutlarız.” dedi.

Dört gün sürecek 2. Ayancık Film Festivali başladı

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya törende yaptığı açıklamada “Zor şartlarda birincisini yaptığımız film festivalimizin bu yıl ikincisini düzenlemiş bulunmaktayız. Festivaller yıllandıkça değerlenir. Ayancık Film Festivalinin yıllarca devam ederek ülkemize ve Ayancık’a değer katan köklü etkinlik haline gelmesini temenni ederim. Sanata ve sanatçıya değer vermeye özen gösteriyoruz. Böyle bir etkinliği desteklemekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

Ayancık Kaymakamı Recep Hasar ise “Hayatımızın en önemli parçası olan kültürümüzün ilerlemesi için sadece sinemada değil, eğitimde, sanatta ve diğer bütün alanda toplum olarak en ileriye doğru yürümek, Atatürk’ün çizmiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için canla başla hepimiz çalışacağız. Böyle güzel festivalin Ayancık’ta gerçekleştiriliyor olması da bizleri mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Türk sineması dönem afişlerinin ve 70’li yıllara ait kostümlerin bulunduğu Türk Sineması Dönem Afiş ve 70’ler Kostüm Sergisi katılımcılar tarafından gezildi.

Dört gün sürecek 2. Ayancık Film Festivali başladı

Oyuncu, yönetmen, yapımcı ve yazarların katıldığı festivalin açılış töreninin ardından Kültür Merkezinde Suna isimli film, filmin yönetmeni Çiğdem Sezgin ve oyuncusu Nurcan Eren’in de katılımıyla seyircilerle buluştu.

Festival çerçevesinde yarışan filmlerin gösterimleri, finalistlerle söyleşiler, açık hava sineması, film endüstrisinden konuklarla söyleşiler, çocuklar için film gösterimleri ve maskot etkinliği düzenlenecek.

25 Haziran’da ödül töreniyle son erecek festival, Sinop’ta da sanatseverlerle buluşacak.

Dört gün sürecek 2. Ayancık Film Festivali başladı

YORUMLAR

  1. ERDEM ELBÜKEN dedi ki:

    Bu sayfadan defalarca kez yorum yazdım. Bir kere bile itimak edip altına iki satır bişeyler yazılmadı. Bu yapılan film festivali çok mu gerekliydi?İlçeye ne gibi artısı oldu?Bence hiçbir katkısı olmadı. Kültür merkezi diye adlandırılan yeri kaçtane hemşehrimiz bilir?Bu kültür organizasyonu köylerde yaşayan nüfusu olayın içine çekmeden olmaz. Zamanın da kültür merkezi için bir adım atılmıştı. Bende bayağı ümitlenmiştim.Fakat arkası gelmedi.Ayancık Belediyesinin ilk önce kültürel anlamda bir misyonu olmalı.Bu misyon belediyenin önüne hedef koyması ile olur.Sonra bu hedeflere ulaşacak vizyonlu insanlar gerekir.Hedefler planlanır , toplumun isteği ve talebi alınır.Hedefler ile toplumun isteği karşılaştırılır.Ortaya Ayancığın saklanmış şimdiye kadar gün yüzüne çıkmamış özellikleri , mirası vatandaşlara sergilenir.İşte bu sergilenen ilçenin mirasıdır.Yarınlara bırakılacak kültürdür.Bu kültüre sahip çıkılmadığını üzülerek ifade etmek isterim.Defalarca kez yerel ve merkezi yönetimdeki yetkililere ulaşmaya çalıştım.Fakat yazdıklarıma karşılık bulamadım.Şimdi ilçeyi kültürel açıdan tanıtmak için böyle halkın içinde heyecan oluşturmayan festival adı altında yapılan etkinliklerin ne getirisi olacak bilinmez?
    AYANCIK tanıtılmalı ülke insanına bu doğa harikası ilçe anlatılmalı .Çünkü ekonomik anlamda ilçeye getirisi olacak tek gelir kaynağı turizm dir.Üzülerek ifade etmek isterim ki her geçen gün ilçe değerini kaybetmektedir….