Dolar 32,5176
Euro 34,7442
Altın 2.489,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Dolarda `U` dönüşü!

Türk Lirası, darbe girişiminin ardından gerçekleştirdiği kayıplarının bir kısmını geri aldı. Darbe girişiminin ardından 3.05`e tırmanan kur sabah saatlerinde 2.92`den işlem görüyor.

Dolarda `U` dönüşü!
18 Temmuz 2016 10:33

Türk Lirası, darbe girişiminin ardından gerçekleştirdiği kayıplarının bir kısmını geri aldı. Darbe girişiminin ardından 3.05`e tırmanan kur sabah saatlerinde 2.92`den işlem görüyor.

UZMANPARA

Darbe girişiminin ardından 2.90 seviyelerinden 3.05’e kadar tırmanan dolar/TL girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından gevşemeye başladı. Kur haftanın ilk gününe 2.95 seviyesinden başladı.

DOLAR 2.92 LİRAYA GEVŞEDİ

Şimşek’in “Panik yok, kalıcı etki olmaz” açıklamalarının ardından kur daha da gevşedi. Dolar/TL saat 09:30 itibariyle 2.92’ye kadar gevşedi. Euro/TL ise 3.24’den işlemde.

BORSA EKSİDE AÇILDI

Borsa İstanbul 100 endeksi (BIST 100) ise güne yüzde 2.5 düşüşle 80.755 puandan başladı.

KapitalFX Araştırma Uzmanı ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından dolarda yaşanan hareketliliği UZMANPARA’ya şöyle değerlendirdi:

“Dolar/TL bir süredir artan küresel risk iştahıyla olumlu seyrediyordu. Ancak Türkiye’de darbe girişimi ve karışan siyasi ortamla beraber sert bir yükseliş yasandı ve ilk tepkilerde 3.05 seviyesi hızla aşıldı. Piyasa durulsa bile yabancı algısı ciddi bir şekilde bozulacaktır.

‘PANİK SATIŞLARINDAN UZAK DURUN’

Darbe girişiminin başarıya ulaşmaması, faturanın daha hafif olmasını sağlayacaktır, ancak ilk basta özellikle yabancı nezdinde tedirgin bir havanın görülmesini bekleyebiliriz. Bu aşamada özellikle siyasi otoritenin telkin edici açıklamalar yapması paniğin boyutunu düşürür ve hafta başına kadar sükûnetin sağlanması da negatif etkiyi biraz azaltır. Ilımlı hava kurları kademeli olarak aşağı çeker ve fiyatları da eski seviyelerine getirir. Kurda yeni rekor seviyesinin görülmemesi önemli, piyasanın sağduyulu bir yaklaşım gösterdiğini anlamına gelir. Ancak yaşanan politik sok bir süre varlık fiyatlamalarında zayıflığa neden olabilir. Bizim düşüncemiz panik satışlardan uzak durulması ve yatırımcının piyasada dinginleşmiş havayı beklemesi yönünde. Bu bağlamda Ankara’dan gelecek açıklamalar ve yabancı raporlar dalgalanmalar görülmesine neden olabilir.” Kaynak: Sanal Basın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.