Dolar 32,5803
Euro 34,9119
Altın 2.437,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Doğalgaz Çalışmalarında Son Durum!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, çalışmaları devam eden Samsun-Sinop Doğalgaz boru hattında incelemelerde bulundu.

Doğalgaz Çalışmalarında Son Durum!
9 Mayıs 2014 10:44

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, çalışmaları devam eden Samsun-Sinop Doğalgaz boru hattında incelemelerde bulundu. İlk olarak BOTAŞ’ın Yakakent’teki bürosunda BOTAŞ Saha Kontrol Başmühendisi İclal Yangın’dan bilgileralan Vali Köşger, daha sonra Samsun’un Bafra İlçesi Dededağ mevkiinde bulunan ve Sinop’a gaz verecek olan istasyon’da incelemelerde bulunarak burada Ak Mercan Delta Gaz Bölge Müdürü Mustafa Sezen’den bilgi aldı.

 

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Bugün şuanda bulunduğumuz mevkii itibariyle Sinop’un doğalgaza kavuşması noktasında Kızılırmak geçişinin sağlandığı ve Sinop’a verilecek istasyonun bağlantı noktasındayız. 

 

Kızılırmak geçişi Sinop’a doğalgaz ulaştırılması noktasında büyük bir engel teşkil ediyordu. Bu alan sorunsuz bir şekilde geçilmiş oldu. Sinop’a doğalgaz verilmesi noktasındaki en büyük handikap ortadan kalktı. BOTAŞ tarafından yapılan çalışmalarda Sinop’a doğal gaz getirilmesi noktasında % 92’lik kısım tamamlanmış durumda. Önümüzdeki 2-3 ayda bu geri kalan %8’lik kısım tamamlanacak yani kontrol ve test çalışması yapılacak. Bundan sonraki aşama Sinop’un şehir içi dağıtımıyla ilgili Ak Mercan firmasının yapacağı çalışmalar kalıyor geriye. 18 aylık bir periyotta da Ak Mercan Firması Sinop’ta doğalgazı son tüketiciye yani Sinop’lu hemşerilerimize ulaştırmış olacak.  Şehir içi dağıtımıyla ilgili de bu bulunmuş olduğumuz tesis gibi bir tesiste Sinop’a yapılacak. 240 günlük süre içerisinde bu tesis tamamlandıktan sonra Sinop’a doğalgaz verilmeye başlanmış olacak dedi. 

 

Kızılırmak geçişiyle çok önemli bir aşamanın geçilmiş olduğunu belirten Vali Köşger, önümüzdeki günlerde şehir içi dağıtımla ilgili ihaleyi alan şirketin lisansı onaylanması gerçekleştikten sonra bu proje start almış olacak dedi. Yapılan incelemelerde Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’e, Sinop İl Jandarma ve Garnizon Komutanı  J. Alb. Osman Coşkun, Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar ve Sinop Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek eşlik etti. Bizimkaradeniz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.