Dolar 32,3709
Euro 35,0353
Altın 2.325,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Dikkat! Bu İllerde Çığ Uyarısı Yapıldı – 2 Şubat Hava Durumu

Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasında bazı illerimizde çığ tehlikesi yaşandığı açıklandı.

Dikkat! Bu İllerde Çığ Uyarısı Yapıldı – 2 Şubat Hava Durumu
Aslan Özdemir
2 Şubat 2016 00:50

Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasında bazı illerimizde çığ tehlikesi yaşandığı açıklandı.

Hayrettin Kaya

Malatya, Adıyaman, Tunceli, Elazığ ve Bingöl için çığ uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bölge genelinde meydana gelen kar yağışlarıyla yer yer yüksek kar örtüsü meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, bugünden itibaren başlayarak kuzeybatılı rüzgarlar ve eski kar örtüsü üzerine yeni yağışların meydana gelmesi, sıcaklıkların 2-4 derece dolaylarında artması nedeniyle gerçekleşecek kar erimeleri ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Pazartesi günü Marmara bölgesi, Karadeniz bölgesi, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur, İç anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında karla karışık yağmur Salı günü ise Doğu Karadeniz kıyılarında yağmurlu; iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur olması bekleniyor. Diğer bölgeler parçalı bulutlu olacak.

İstanbul ve Ankara’da pazartesi günü yağmurlu bir hava olurken; salı günü parçalı bulutlu olacak. İzmir’de ise iki gün boyunca parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı uyarılarla yetkililerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri almasını istedi. Meteoroloji’den gelen uyarılar şöyle:

KAR ERİMELERİNE DİKKAT

“Karadeniz kıyılarında yağmur şeklindeki yağış ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri bekleniyor, su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunuyor, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor..

BUZLANMA VE DON OLAYI

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.