14 Eylül 2026, 21:07:34
Dolar 48,6222
Euro 56,1592
Altın 6.687,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 20°C

Didim Belediyesi Tarım Parkı’nda Minikler Hasat Deneyimi Yaşadı

Didim Belediyesi Tarım Parkı’nda Minikler Hasat Deneyimi Yaşadı
24 Temmuz 2026 16:09

Didim Belediyesi’nin Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı içerisinde yer alan Tarım Parkı, çocukları bu kez hasat etkinliğinde buluşturdu.

Didim Belediyesi’nin Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı içerisinde yer alan Tarım Parkı, çocukları bu kez hasat etkinliğinde buluşturdu. Tarım Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, belediyenin kendi üretim alanlarında yetiştirilen ürünlerin hasadına katılarak üretim sürecini yerinde deneyimleme fırsatı buldu.

Toprağa dokunan, ürünleri kendi elleriyle toplayan minikler; üretimin yalnızca hasattan ibaret olmadığını, emek, sabır ve özen gerektiren bir süreç olduğunu uygulamalı olarak öğrenirken, doğayla iç içe keyifli bir gün geçirdi.

DOĞAYLA İÇ İÇE EĞİTİM VE DENEYİM

Tarım Parkı’nda gerçekleştirilen uygulamalı etkinlik sayesinde çocuklar; ekip biçme süreçlerini yakından gözlemledi, üretimin aşamalarını yerinde deneyimledi ve emeğin değerini yaşayarak keşfetti.

Akköy Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tarım Parkı, çocukları üretim kültürüyle buluştururken; toprağı tanımalarına, doğayla bağ kurmalarına ve uygulamalı deneyim kazanmalarına katkı sunmaya devam ediyor.

BAŞKAN HATİCE GENÇAY: “ÇOCUKLARIMIZIN TOPRAKLA BAĞ KURMASINI ÖNEMSİYORUZ”

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Tarım Parkı’nın yalnızca bir üretim alanı değil, aynı zamanda çocuklar için uygulamalı bir öğrenme ortamı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çocuklarımızın toprağa dokunarak öğrenmesini, üretim sürecini yerinde deneyimlemesini ve doğayla güçlü bir bağ kurmasını çok önemsiyoruz. Tarım Parkımızda gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerle hem üretim kültürünü tanıtıyor hem de çocuklarımıza unutamayacakları deneyimler kazandırıyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.