Dolar 32,4644
Euro 34,8405
Altın 2.446,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Depremde Güvenli Bölge Olan Sinop Tercih Haline Geldi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden sonra, riskli bölgelerde yaşayanlar güvenli yaşam alanı arayışlarına başladılar. Bu arayışlarda Sinop öne çıkıyor.

Depremde Güvenli Bölge Olan Sinop Tercih Haline Geldi
2 Mart 2023 13:07

Sinop, fay hattı bulunmaması ve huzurlu şehir yapısıyla eşsiz bir deniz kenti olarak güvenli yaşam alanı olarak tercih edilmeye devam ediyor. Son yaşanan deprem felaketi ve beklenen İstanbul depremi nedeniyle, güvenli ve sakin yaşam alanları arayışı içinde olanlar için Sinop, cazip bir seçenek haline geliyor.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, farklı şehirlerde yaşayan depremzedelerin bir kısmının memleketlerine döneceğini, bir kısmının ise güvenilir yaşam alanları arayışına gireceğini belirtti. Ayhan, kentlerindeki birçok vatandaşın, çocuklarının Sinop Üniversitesi’nde okuması ya da tatillerinde gördükleri güzellikler nedeniyle özellikle Sinop’u tercih ettiğini ifade etti. Bu nedenle depremzede vatandaşların bir kısmının hayatlarını Sinop’ta devam ettireceğine dair bir öngörü olduğunu söyledi.

Sinop Belediye Başkanı, kent merkezinde yeni yaşam alanları oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini ve yeni bir kent kurmak, Sinop’un tarihi yarımadasını açık hava müzesine çevirmek istediklerini belirtti. Ancak, bu sürecin biraz geciktiğini de ekledi. Ayhan, son depremin kentlerin gelecekteki nüfus projeksiyonuyla ilgili hesaplamaların yeniden yapılması gerektiğini gösterdiğini de vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.