Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Deniz üzerinden geldiler

  Sinop’ta kovanlarından ayrılan binlerce bal arısı kentin en işlek caddelerinin birinde kısa süreli paniğe yol açarken, arılar park halindeki

Deniz üzerinden  geldiler
Aslan Özdemir
24 Haziran 2016 02:50

Sinop’ta kovanlarından ayrılan binlerce bal arısı kentin en işlek caddelerinin birinde kısa süreli paniğe yol açarken, arılar park halindeki motosikletin kaskında kümelendi.

Hayrettin Kaya

İlginç olay Sinop kent merkezi İskele Caddesinde meydana geldi. Kovandan ayrılarak ana arıyı  takip eden binlerce oğul arısı, deniz üzerinden İskele Caddesine geldi. Adeta bir bulut gibi havada uçuşan arıları gören vatandaşlar bir arda panikledi. Arılar daha sonra kraliçe arının konduğu park halindeki bir motosikletin kaskında kümelendi. Bu sırada bazı vatandaşlar arılarla birlikte fotoğraf çektirmek istedi. Ana arının üzerini sararak kaskın tamamını kaplayan arılar için, arıcılıkla uğraşan bir vatandaştan yardım istendi. Arıcı kıyafetiyle ve boş bir kovanla olay yerine gelen Nusret Takar, kovanın içerisine bal ve şerbet sürüp kaskı alarak üzerindeki arıları kovana boşalttı. Arılar yeni kovanlarına kavuşurken, vatandaşlar da rahat bir nefes aldı. 

VATANDAŞLAR CEP TELEFONLARINA SARILDI

Bu arada caddeden geçen bazı vatandaşlar da kalabalığı ve arıcı kıyafetiyle yapılan müdahaleyi uzaktan gördüklerinde, bomba imha ekibinin şüpheli bir paket için olay yerinde çalıştığını zannetti. Ancak olayın arılardan kaynaklandığını anlayan meraklı vatandaşlar, her zaman rast gelemeyecekleri ilginç olayı cep telefonlarıyla görüntüledi.

BULUT GİBİ DENİZİN ÜZERİNDEN GELDİLER

Müdahale sırasında yardımcı olan ve arıların bir anda denizin üzerinden doğru geldiklerini belirten Osman Şen, “Ana arı, yavrular çıktıktan sonra, yeni çıkan yavrularla birlikte arıları alıp kovandan çıkıyor. Ağaç kovuğu gibi benzer yerlere ana arıyı takip ederek, ana arı altta, yavrularda onun üzerine olmak üzere buldukları bu yere konuyor. Ve konduğu yerde bal üretmeye başlıyor. Bu günde benzer bir hadiseyi yaşadık” dedi. Olayı anlatan Mehmet Emin Yurdakul’da, “Denizin üzerinden bulut gibi geldiler. Bir anda kaskın üzerine hepsi yığıldı. Şu ana kovana alındı. Gerçekten ilginç bir görüntüydü“ diye konuştu. Arıları kendi kovanına koyan Mehmet Takar ise; “Koloniler halinde yaşayan arılar yine koloniler şeklinde bölünerek çoğalıyor. Bu bölünme bir bölüm arının, ana arıyla birlikte kovanı terk etmesiyle oluşuyor. Kovanı terk eden yeni koloniye oğul arısı deniliyor. Bu gün bu hadiseyi yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.