Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Darbe gecesi bacağını kaybetti!

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde vücuduna gelen kurşun sonrasında bacağını kaybeden Ersin Karabucak hiç pişman olmadığını söyledi.

Darbe gecesi bacağını kaybetti!
Aslan Özdemir
26 Temmuz 2016 12:44

Başkentte yaşayan 29 yaşındaki nakliyeci Ersin Karabucak, Ankara Emniyet Müdürlüğünün yakınlarında FETÖ’nün darbe girişimine karşı koyarken isabet eden kurşun sonucu tek bacağını dizinden kaybetti.

Hayrettin Kaya

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında yaralanan ve hastanede tedavisi süren Karabucak, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

BACAĞI İÇİN ÜZÜLMEDİ

FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı iş için dışarıda olduğunu ve helikopterlerin yakından uçmaya başladığını belirten Karabucak, durumu polislerden öğrendiklerini söyledi.

Devlet büyüklerinin çağrıları üzerine dışarı çıktıklarını dile getiren Karabucak, “Biz de o arada yükümüzü boşaltmıştık. İki arabaydık ve peş peşe sokağa çıktık. Askerler ve tanklar vardı. Patlamalar oluyordu, sanırım helikopter vuruyordu. Bir, iki kamyonu vurdu. Askerler bize ‘korna çalmayın, bir an önce kaçın buradan.’ diye söylüyordu. Biz dinlemedik. Ankamall köprüsünün oradan dönüp devam edecektik. O sırada bizi de taradılar.” diye konuştu.

Olay sırasında aracının içinde tek başına olduğunu belirten Karabucak, ayağına kurşun isabet ettikten sonra aracından indiğini ve kan akışını durdurmak için kemerle bağladığını anlattı. Bir vatandaştan kendisini hastaneye götürmesini rica ettiğini dile getiren Karabucak, bir ayağının dizden itibaren kesildiğini, diğerinde de yanıklar bulunduğunu aktardı.

Karabucak, vatan uğruna bacağını kaybettiği için üzüntü duymadığını ifade etti.

“VATAN SAĞ OLSUN”

Ersin Karabucak’ın annesi Özgül Karabucak da FETÖ’nün darbe girişimi sırasında kızları ile İstanbul’a bulunduğunu söyledi.

Söz konusu akşam oğlu ile telefonda konuştuğunu “çağrıya uyarak dışarıya çıkacaklarını” söylediğini aktaran anne Karabucak, “Ben de dahil hepimiz dışarıdaydık. Kızlarımı aldım, dışarı çıktım. Biz, İstanbul’daydık. Oğlum da Ankara’da çıkmıştı.” dedi.

Bir süre sonra oğlunun çıkan çatışmalarda ayağının parçalandığı bilgisini aldıklarını ifade eden anne Karabucak, “Yüreğim yandı ama vatanımız huzurlu olsun, vatan sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.