Dolar 32,5987
Euro 34,8108
Altın 2.496,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Çöp Konteynırları Çalındı

Boyabat Belediyesi tarafından ilçe merkezinin değişik noktalarına kül dökmek için konulan 30 adet çöp konteynırının çalındığı bildirildi.

Çöp Konteynırları Çalındı
13 Kasım 2014 11:47

Boyabat Belediyesi tarafından ilçe merkezinin değişik noktalarına kül dökmek için konulan 30 adet çöp konteynırının çalındığı bildirildi.

 

İlçede gerçekleşen hırsızlık olayı ile ilgili Boyabat Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Havaların soğuması nedeniyle ilçemizde kalorifer ve soba atıklarından oluşan kül sorunu bir kez daha bizleri çözüm arayışına itmiştir. Gerek sağlık, gerek çevre kirliliği ve gerekse çirkin görüntülere son vermek amacıyla ilçemizin değişik noktalarına kül dökmek için koymuş olduğumuz çöp konteynırlarının kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bir kısmının çalındığını, bir kısmınınsa tahrip edildiğini belirlemiş bulunuyoruz” denildi.

 

30 adet kül konteynırı çalındı

İlçede 30 adet kül çöp konteynırının çalındığını ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; “ilçemizde 30’a yakın kül çöp konteynırı çalındı. Çalınan konteynırların yerine yenilerini koymak Belediyemiz için artı bir masraf oluşturuyor. Bu nedenle ilçemizde çevre gönüllülerinin harekete geçmesini ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Ayrıca hırsızlık olaylarının önlenmesi için halkımızdan da destek bekliyoruz” dedi.

 

Halkımızdan destek bekliyoruz

Vatandaşların kamu malına karşı duyarsızlığından şikayetçi olan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; hırsızlık olaylarının önlenmesi için halkımızdan destek bekliyoruz. Vatandaşlarımız kül çöp konteynırlarını çalan hırsızları gördükleri takdirde Belediyemize ve Emniyet Müdürlüğümüze ihbarda bulunsunlar. Görüyoruz ki vatandaşlarımız bu konuda biraz duyarsız. Bu durum ancak vatandaşlar kamu mallarına sahip çıkarsa çözümlenebilir" diye konuştu. 
 

Gereken cezayı alacaklar

Başkan Çakıcı, halkın malı olan kül çöp konteynırlarını çalanlarla ilgili olarak, Emniyet Müdürlüğünce çalışma başlatıldığını ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını ve gereken cezayı almaları için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.