Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Çöp Atmak Yasaktır Tabelasını Hiçe Saydılar

Çöp Atmak Yasaktır Tabelasını Hiçe Saydılar
Aslan Özdemir
28 Temmuz 2016 15:18

Sinop’ta ormanlık alanlar, mesire alanları ve boş alanlara çöp dökülmesini önlemek amacıyla uyarı tabelaları monte ediliyor.

Hayrettin Kaya

Çöplerin gelişi güzel alanlara dökülmemesi için birçok adrese tabelalar dikilmiş durumda. Çevre bilincinin geliştirilmesi bakımından yürütülen bu çalışmaların çevre kirliliğine yol açmaması hedef alınıyor. Tabelaların üzerinde ‘Çöp dökmek yasaktır ‘ uyarısı bulunuyor.

Sinop üniversitesi Kampüs alanında bulunan eski devlet ormanında ağaçlarda dikili olan çöp atmak yasaktır tabelasını kimse önemsemiyor. Özellikle tabelaların bulunduğu yerlere çöpler atılıyor.

Bu konuda gazetemize açıklama da bulunan vatandaşlar ; ‘’Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız çöplerini çöp konteynerleri çevresine atmıyorlar. Vatandaşlarımızın bu konuya daha özen göstermesini istiyoruz.Sinop’ta yaşayan her vatandaşın bu kenti sahiplenmesi ve duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Çocuklarımızın geleceği için özen göstermeliyiz. Yaşanılabilir bir kent için el ele çalışmalı, bütün güzellikleri herkesin gözleri önüne sermeliyiz. Kentlilik bilinciyle hareket etmeliyiz.Atılan bu çöpler hem görüntü hem de sağlık açısından tehlike oluşturuyor. Halkımız bilinçlenmiyor.’’ Dedi.

Kaynak : Nuran Keskin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.