Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Çin Merkez Bankasında Büyük Değişiklik!

Asya mevcut bulunan hisse senetleri, G-20 ülkelerinin maliye bakanlarının teşvik çabalarını başlıca görüşmeleriyle beraber, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) parasal anlamda genişlemesi adına kapasitesinin bulunmakta olduğu açıklaması ile beraber zor yollardan kurtuldu ve üst üste 2’inci haftayı da büyük bir kazanç ile geçmeye yöneldiği görüldü. Petrol Ağustos ayı içerisinde bu zamana kadar en büyük haftalık kazancına yöneldiği belirtiliyor..

Çin Merkez Bankasında Büyük Değişiklik!
Aslan Özdemir
26 Şubat 2016 08:53

 

Hayrettin Kaya

Asya mevcut bulunan hisse senetleri, G-20 ülkelerinin maliye bakanlarının teşvik çabalarını başlıca görüşmeleriyle beraber, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) parasal anlamda genişlemesi adına kapasitesinin bulunmakta olduğu açıklaması ile beraber zor yollardan kurtuldu ve üst üste 2’inci haftayı da büyük bir kazanç ile geçmeye yöneldiği görüldü. Petrol Ağustos ayı içerisinde bu zamana kadar en büyük haftalık kazancına yöneldiği belirtiliyor.

Asya hisse sentlerinin göstergesi MSCI Asya Pasifik Endeksi, ABD’de Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin (S&P 500) 2016 yılının başından bu yana en yüksek seviyelerine tırmanmasının ardından haftayı yüzde 0.6 kazançla geçmeye yöneldi. Sanayi metalleri yükselirken, Yeni Zelanda doları ve Malezya ringgitinin güçlenmesi ile birlikte sıçrama yaptı. Altın kazançlarını genişletti.

Piyasalarda dikkatler, Şanghay’da yapılacak olan G-20 ülkeleri maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısına çevrildi. PBOC Başkanı Zhou Xiaochuan, toplantılar başlamadan önce yaptığı açıklamada, olası risklere karşı halen ellerinde para politikası araçları bulunduğunu ve yuanın değer kaybetmesi için bir nedenin olmadığını söyledi. ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, bu hafta yaptığı açıklamada, piyasalardaki sert hareketlere karşın, G-20 toplantısından “acil tepki” beklenmemesi gerektiğini söyledi. Küresel hisse senetleri,petrl fiyatlarının Şubat ayının başında 13yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından başlattığı yükselişini devam ettirmesi ile birlikte çıkışını ikinci haftaya taşımaya hazırlanıyor. Güvenli liman niteliğinde bir varlık olan Japon yeni, bu ay ilk haftalık kaybına yöneldi.

Şanghay’da Huaxi Securities Co. analisti Wei Wei, “Çin Merkez Bankası Başkanı2nın yorumları piyasa endişelerini biraz azalttı ve genel likidite koşulları halen rahatlamaya devam edecek,” dedi ve “Yatırımcı güveni krılgan görünüyor. Bu yüzden piyasa muhtemelen yakın zamanda istikrar kazanmayacak. Volatil seanslar göreceğiz” şeklinde görüş bildirdi.

Japonya’da çekirdek enflasyon Ocak ayında, düşük enerji fiyatlarının enflasyonu yükseltme çabalarını etkisiz kılması ile birlikte sıfır seviyesinde çıktıç Çin’de birinci el konut fiyatları, hükümetin izlediği kentlerin yarısından fazlasında, gayrımenkule getirilen kısıtlamaların gevşetilmesinin etkisi ile yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:19’da yüzde 0.8 yukarıda seyrediyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.