Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Chp’li Karadeniz: Kahramanlarımıza Yapılan Ayıba Derhal Son Verilmeli

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayanlara gazilik hakkı ve madalya verilmesini istedi.

Chp’li Karadeniz: Kahramanlarımıza Yapılan Ayıba Derhal Son Verilmeli
Aslan Özdemir
4 Mayıs 2017 16:40

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayanlara gazilik hakkı ve madalya verilmesini istedi. Karadeniz, “Kahramanlara yapılan gazilik ayıbına derhal son verilmeli. Bu kahramanlar vatan için vatandaşlarımız için canlarını teröre siper etmiş, gözlerini kırpmadan fedakarca vatanları için savaşmışlar. Şimdi gazi sayılmak için mücadele veriyorlar.  Bu gururu, bu onuru kahramanlarımızdan esirgemek büyük bir ayıptır” dedi.

Hayrettin Kaya

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’i TBMM’deki makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Kadir Erhan Tuna, Başkan Yardımcısı Atilla Polat, Alptekin Demirel ve dernek yöneticileri ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette, dernek başkanı Tuna, Türkiye’de terörle mücadele sırasında yaralanan, vücudunda şarapnel parçası kalan, ancak buna rağmen gazilik unvanı alamayan 12 bin kişi adına yaptıklarını dile getirdi. Çalmadık kapı bırakmamalarına rağmen, muhatap alınmamaktan derin üzüntü yaşadıklarını anlatan Tuna, “Gazi sayılmak için sakatlık şartı aranıyor. Arkadaşlarımız arasında bir gözünü, parmaklarını kaybedenler, benim gibi kalbinde kurşunla yaşayanlar var. Tek isteğimiz gazilik onurunun ve gururunun bizlere yaşatılması. Biz maaş istemiyoruz. Biz gazilik hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

CHP Milletvekili Barış Karadeniz’de terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayanlara gazilik hakkı ve madalya verilmesi gerektiğini vurguladı. Karadeniz, terörle mücadele sırasında vücutlarında kalıcı hasarlar oluşan binlerce kahraman Mehmetçik olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kahramanlara yapılan gazilik ayıbına derhal son verilmeli. Bu kahramanlar vatan için vatandaşlarımız için canlarını teröre siper etmiş, gözlerini kırpmadan fedakarca vatanları için savaşmışlar. Şimdi gazi sayılmak için mücadele veriyorlar.  Bu gururu, bu onuru kahramanlarımızdan esirgemek büyük bir ayıptır. Bu siyaset üstü yaklaşılması gereken bir konudur. Bu vatan için terörle mücadele eden evlatlarının, onurudur, gururudur. Maaş değil gazilik isteyen binlerce vatan evladının bu haklı talebi yerine getirilene kadar konunun takipçisi olacağım. İlgili bütün yetkililerle görüşeceğim. Bu sorun en kısa zamanda çözülmelidir.”

Chp’li Karadeniz: Kahramanlarımıza Yapılan Ayıba Derhal Son Verilmeli Chp’li Karadeniz: Kahramanlarımıza Yapılan Ayıba Derhal Son Verilmeli Chp’li Karadeniz: Kahramanlarımıza Yapılan Ayıba Derhal Son Verilmeli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.