Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Chp’li Karadeniz, Emeklinin Kuyruk Çilesini Başbakan’a Sordu

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Durağanlı emeklilerin kuyruk çilesini Meclis’e taşıdı.

Chp’li Karadeniz, Emeklinin Kuyruk Çilesini Başbakan’a Sordu
Aslan Özdemir
2 Mayıs 2016 18:20

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Durağanlı emeklilerin kuyruk çilesini Meclis’e taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na emeklilere verilen sözleri hatırlatan Karadeniz, “Durağan’da emeklilerimiz neden kuyruklarda eziyet çekerek maaşlarını almaktadır” diye sordu.

Hayrettin Kaya

CHP’li Barış Karadeniz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, 1 Kasım 2016 seçimleri öncesinde AKP’nin emeklilere verdiği sözleri anımsattı. “Başta Siz olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi mensupları ‘Emekli aylıklarını emeklilerimize evinde ödemeye başladık. Emeklilerimizin banka kuyruklarında çile çekmelerine son verdik. Emeklilik hizmetlerini etkinleştireceğiz’ diyerek, hem söz verdiniz hem de emeklilerimizin oyunu istediğiniz” ifadelerini kullanan Karadeniz, “Sayın Başbakan, verdiğiniz sözler ne yazık ki Sinop’un Durağan ilçesinde gerçekleşmedi. Emeklilerimiz maaşlarını ilçede tek banka olan ve tek şubesi ve tek bankamatiği bulunan TC Ziraat Bankası’ndan, uzun kuyruklarda bekleyerek almaktadırlar. Benzer sorun yurdun çeşitli il ve ilçelerinde de yaşanmaktadır” dedi.

Karadeniz’in Başbakan’dan yanıtlaması istediği sorular şöyle:

  • Durağan ilçemizdeki emeklilerimizin maaş kuyruklarında yaşadıkları eziyete son vermek ve mağduriyetlerini gidermek için hangi çalışmaları yapıyorsunuz?
  • Durağan’da emeklilerimiz neden kuyruklarda eziyet çekerek maaşlarını alabilmektedirler?
  • Durağan’da emeklilik hizmetlerini nasıl ve hangi proje ya da uygulamalarla etkinleştireceksiniz?
  • “Emeklilerimizin banka kuyruklarında çile çekmelerine son verdik” ya da “Emekli aylıklarını emeklilerimize evinde ödemeye başladık” diye Durağan’daki vatandaşlarımızdan oy isterken bu ilçemizde yaşayan emeklilerimizden haberiniz var mıydı?
  • Emeklilik hizmetlerini etkinleştireceğiz” sözünüzü tutmanızı bekleyen Durağanlı emeklilerimize verdiğiniz sözünüzü ne zaman tutacaksınız?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.