Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Ceylan Ertem’e Sinop Tepkisi

Sinop’ta bir gece kulübünde konser veren şarkıcı Ceylan Ertem, yazdıkları yüzünden linç edildiğini açıkladı.

Ceylan Ertem’e Sinop Tepkisi
Aslan Özdemir
18 Aralık 2015 13:47

Sinop’ta bir gece kulübünde konser veren şarkıcı Ceylan Ertem, yazdıkları yüzünden linç edildiğini açıkladı.

Hayrettin Kaya

12 Aralık’ta Sinop’ta konser verdiği sırada bazı dinleyicilerin yaptığı saygısızlıktan duyduğu rahatsızlığı Instagram hesabından yazdığı yazıyla eleştiren Ceylan Ertem “Sırtını sahneye dönen, konser boyu konuşan, saygısız dinleyiciye de hiçbir zaman eyvallahım olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Ceylan Ertem Sinop konseri ile ilgili Instagram hesabında şu paylaşımı yapmıştı:

“Sinop konseri ile ilgili yaşadıklarımı paylaştığım için linç ediliyorum. Orada dahi olmayan kişiler bir anda faşist yazılar yazmaya başladı. Şehrin ve dinleyicinin güzelliğinden bahsettim ancak konsere gelen 60-70 kişinin densizlikleri nedeniyle konserin çok zor geçtiğini anlattım. Ancak bir müzisyenin dinleyiciyi eleştirmesinin memleketteki tabulardan biri olduğunu görüyorum 2 gündür.”

“KİMSE KUSURA BAKMASIN”
Konuyla ilgili açıklamasında Ceylan Ertem gerçek dinleyiciye de yazık olduğunu belirterek “Bizi sizler var ettiniz saçmalığı sebebiyle dinleyici kitlesinin bir kısmı kendini eleştirilemez ve dokunulmaz görüyor. Tekrar ediyorum Sinop harika bir şehir.

Gerçek dinleyicimize de, bize de o gece yazık oldu. Sırtını sahneye dönen, konser boyu konuşan, saygısız dinleyiciye de hiçbir zaman eyvallahım olmayacaktır. Kimse kusura bakmasın. Bir şehrin tüm insanına saygısızlık etmedim, konser kültürünü bilmeyen bir kısım dinleyiciyi bir sonraki konserimizde saygıya çağırdım.

Ama nedense bir sürü sinoplu kulaktan dolma bilgiyle, birbirini gazlayarak ‘vay sen bize hakaret mi ediyorsun’ diyerek saldırmaya başladılar. ‘karıya bak, çarpık bacak senin neyine bakalım’ gibi zeka dolu hakaretlerle saldıran kişileri de engelledim elbette, napsaydım, öpse miydim?!

60-70 kişi o gece bana ve müzisyen arkadaşlarıma ve birçok düzgün dinleyicimize zor anlar yaşattı. Paramı alırım gözümü kaparımcı değilim. Sen sahneye sırtını dön, vır vır konuş, neymiş seviyormuş da küfrediyormuş, yahu çalarken birbirimizi duymakta zorlandık muhabbetinden.

“GÖZÜMÜN 10 SANTİM ÖTESİNDE FLAŞLA 40 DAKİKA ÇEKİM YAPTI”
Neymiş elinden telefonunu almışım. Yahu flaşla gözümün 10 santim ötesinde 40 dakka çekim yaparsan alırım elinden telefonunu. Telefonlu elini indirdim aşağı,artık son şarkıda, dedim ki ‘bana bak ekrana değil’
Yazıyor; ‘elime vurdun saygısız’
Duyan gerçek sanacak!
Ya benim gibi bir insan dinleyicisinin eline vurabilir mi?
Eksikliklerimizi dinleyiciyi suçlayarak örtüyormuşuz.
Eksikliğimiz vardır elbet.
Ama ayıptır, ayıp. konser dinlemenin bir adabı vardır.
Valla Neşet ustaya sırtımı dönüp konuşsaydım o da haddimi bildirirdi. (Kendimi onunla bir tutmuyorum ama anla işte)
Beady belle’den Patti Smith’e, Jehanımdan Birsen ablaya, Ortaçgil’e. Herkes türk dinleyicisinin konuşkanlığından şikayette.
Artık ders alalım!
Sinoptaki sevgi ve saygı dolu insanlara sevgiyle!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.