Dolar 32,3914
Euro 34,7890
Altın 2.403,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 18°C

“Cep Telelefonu Ülkesi” olarak adlandırılıyor!

“Cep Telelefonu Ülkesi” adlandırılan yeni bir ülke daha ortaya çıktı.

“Cep Telelefonu Ülkesi” olarak adlandırılıyor!
14 Ocak 2016 21:10

“Cep Telelefonu Ülkesi” adlandırılan yeni bir ülke daha ortaya çıktı.

Balkanlar’ın en küçük ülkesi olan 625 bin nüfuslu Karadağ’da, 1 milyon 37 bin aktif cep telefonu hattı bulunuyor.
Başkent Podgorica’daki Elektronik Haberleşme ve Posta Hizmetleri Ajansından (EKIP)’ın 2015 sonu itibarıyla elde ettiği verileri paylaşmasıyla ortaya ilginç sonuç çıktı. Aktif olarak kullanılan telefon sayısının 400 bin olduğu buna ek olarak 650 bin civarında ülkede telefon bulunduğu açıklanırken sim kart sayısı telefonlarıda geçerek 1 milyon 37 bin 835 oldu.

“Cep telefonu ülkesi” olarak nitelendirilen Karadağ’da, vatandaşların büyük çoğunluğun iki cep telefonu kullandığına dikkat çekilirken, 2014 yılına göre cep telefonu hattı kullananların sayısında ise yüzde 0,72 azalma olduğu belirtildi.

Karadağ’da neden çok fazla sim kart kullanılıyor ?

İlginç rakamların üzerine araştırmalarımız biraz daha derinleştirdik ve bu oranların sadece Montenegro ile kısıt olmadığını bölgede bulunan Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan gibi ülkelerde de oranların yüksek olduğunu gördük sebebi ise yerel telefon şirketlerinin sim kart kullanma karşılığında telefonları ücretsiz vermesi ve sim kartların ücretsiz olması sonucu çıktı.

Yani Karadağ’da sim kart almak büfeden su almak gibi, sıradan bayilerde, marketlerde dahi sim kart satışları yapılırken herhangi bir kimlik vs bilgisi vermenizde gerekmiyor. Fiyatları ise yaklaşık 3 dolar civarında ve verilen bedel sim kartlarda bakiye olarak bulunuyor. Telefonunuza taktığınızda da hemen kullanmaya başlıyorsunuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.