Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

CDU’nun cumhurbaşkanı adayı kim olacak

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un yerine yeni cumhurbaşkanı gelecek yıl şubat ayında yapılacak seçimle belli olacak.

CDU’nun cumhurbaşkanı adayı kim olacak
Aslan Özdemir
2 Ağustos 2016 12:08

Mecliste grubu bulunan partiler henüz kendi adaylarını çıkarmazken, herhangi bir aday üzerinde uzlaşma da sağlanamadı. Hatta kamuoyu önünde açık bir şekilde aday isimleri bile telaffuz edilmekten kaçınılıyor.

Hayrettin Kaya

SPD BOUFFIER’I İSTEMİYOR

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Parti kulislerinde isimler gündeme gelmeye başladı. Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier’in ismi sıkça konuşulmaya başlandı. Parti içinde ağırlığı olan ve Yeşillerle yaptığı koalisyon hükümeti ile uzlaşmacı bir kişilik sergileyen Bouffier’e, Sosyal Demokrat Parti (SPD) kesinlikle karşı. Bouffier’in sosyal demokrat delegelerden oy alamayacak olması dezavantaj olarak görülüyor.

Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’in de adı CDU’nun müstakbel adayları içinde geçiyor. Lammert’in aday olması durumunda SPD ve Yeşiller’in bu isme sıcak bakması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.