Büyükakın Geleneği Bozmadı: Yeni Sezonda Karamürselli Balıkçılara Ziyaretle Destek Verdi
Büyükakın, yeni sezonda geleneği bozmayarak Karamürselli balıkçıları ziyaret etti, sorunlarını dinledi ve destek mesajlarını yineledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Karamürsel Ereğli’deki balıkçı barınağı, balık hali ve Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek balıkçılarla bir araya geldi, sezon öncesi yapılan düzenlemeleri yerinde gördü.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın yanı sıra su ürünleri sektöründe de üreticilere yönelik destek programlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Karamürsel’in yaklaşık 700 yıllık balıkçı yerleşimi olan Ereğli’de bulunan balıkçı barınağı, yeni av sezonuna hazırlık amacıyla bu yılın Nisan ayında başlatılan çalışmalarla yeniden düzenlendi.
Barınak Rıhtımı Genişletildi
Yapılan iyileştirmeler kapsamında Ereğli Balıkçı Barınağı’nın rıhtımı genişletildi. Kayık depolama alanı 10 metreye çıkarıldı. Mevcut barınakların kullanım kapasitesini artırmak için rıhtım deniz yönüne doğru genişletilerek balıkçı teknelerinin manevra ve yanaşma koşulları iyileştirildi.
Çalışmaların yeni av sezonuna yetiştirilmesiyle birlikte balıkçılar, daha elverişli bir barınak altyapısıyla faaliyetlerine devam etmeye başladı. Belediyenin kıyı yapıları konusunda yürüttüğü bu düzenlemelerin, bölgedeki su ürünleri üretimi için altyapı desteği sağlaması hedefleniyor.
Yeni Sezon Öncesi Ziyaret
Başkan Tahir Büyükakın, tamamlanan düzenlemeleri incelemek ve sezon başlamadan önce balıkçılara başarı dilemek amacıyla Karamürsel Ereğli’ye gitti. Ziyarete AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Mecit Erdoğan, ilçe teşkilat yöneticileri ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
Heyet ilk olarak Ereğli Balık Hali ile Balıkçı Barınağı’nda inceleme yaptı. Başkan Büyükakın, sahada yetkililerden bilgi aldı. Balıkçı teknelerini ve barınak alanını gezerek yeni rıhtım düzenlemesinin kullanımını yerinde gördü. Ardından balıkçılarla kısa görüşmeler yaparak yeni sezon için bereket temennisinde bulundu.
Balıkçılardan Desteklere Teşekkür
Programın devamında Başkan Büyükakın, Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kooperatifte kalabalık bir grup balıkçı tarafından karşılanan Büyükakın’a, barınak ve rıhtım düzenlemeleri için teşekkür iletildi. Balıkçılar, depolama ve yanaşma alanlarının genişlemesinin günlük faaliyetlerini rahatlattığını belirtti.
Tahir Büyükakın, su ürünleri sektöründeki üreticilere yönelik desteklerin devam edeceğini ifade etti. Kocaeli genelinde üretime dönük projelerin öncelikli alanlar arasında yer aldığını vurguladı. Yeni av sezonu için tüm balıkçılara hayırlı ve kazasız bir dönem dileyerek ziyareti tamamladı.
Kaynak: BYZHA