Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Büyük Göktaşı Bakın Nerede Patladı!

Boyutu ile çok büyük bir göktaşı Atlas Okyanusu üstündeki atmosfere giriş yaparak Brezilya sahil şeridi üzerinde yanmaya başlamış ve ve atmosfer içerisinde kendini infilak etmiş. Göktaşının 6 Şubat tarihinde atmosfere giriş yaptığı ve yaşanmış olan patlama ile toplamda on üç bin ton TNT patlayıcısı düzeyinde enerjinin göz önüne çıktığı belirtildi..

Büyük Göktaşı Bakın Nerede Patladı!
25 Şubat 2016 13:05

Boyutu ile çok büyük bir göktaşı Atlas Okyanusu üstündeki atmosfere giriş yaparak Brezilya sahil şeridi üzerinde yanmaya başlamış ve ve atmosfer içerisinde kendini infilak etmiş. Göktaşının 6 Şubat tarihinde atmosfere giriş yaptığı ve yaşanmış olan patlama ile toplamda on üç bin ton TNT patlayıcısı düzeyinde enerjinin göz önüne çıktığı belirtildi.

Bu, 2013 yılından bu yana dünyanın atmosferine giren en büyük göktaşı.

2013’te Rusya’da Ural Dağları’na düşen göktaşı binden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Ateş topu olarak havada seyreden göktaşı binaları sallayarak pencerelerin kırılmasına neden olmuştu.

Ural’a düşen göktaşının yaydığı enerji 500 bin ton TNT patlayıcısına eşitti.

Şubat ayı başında atmosfere giren büyük göktaşının okyanus yüzeyine 30 kilometre kala bütünüyle yandığı için fark edilmediği düşünülüyor.
NASA ölçümlerine göre her yıl 30 küçük meteor dünya atmosferinde yanıyor.

Yerkürenin çoğu suyla kaplı olduğu için göktaşları çoğunlukla okyanuslara düşerek insan nüfusunu etkilemiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.