Dolar 32,3562
Euro 34,7926
Altın 2.394,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Bülent Akyol’dan 6 Şubat Depremine İlişkin Basın Açıklaması

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Bülent Akyol’dan basın açıklaması: “6 Şubat’ın üzerinden geçen koca bir yıl”

Bülent Akyol’dan 6 Şubat Depremine İlişkin Basın Açıklaması
6 Şubat 2024 09:00

İyi Parti Ayancık Belediye Başkan Adayı Bülent Akyol, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bülent Akyol açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Türkiye Yüzyılı bu olmasa gerek. Cumhuriyet tarihimizde cok felaketler yaşadık ve her seferinde devlet ve millet elele vererek en kısa bir sürede yaraları sardık. Dünya üzerinde yaşanan felaketlerden de bu birlikteliğimizi gösterdik.
6 Şubat 2023 yılında ülkemiz Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye,Diyarbakır ve Elazığ dahil olmak üzere 11 ilimizde zincir halinde bir deprem felaketi yaşandı. Oldukça geniş bir yelpazeyi etkileyen bu deprem felaketinde yetkililerin verdiği rakamlara göre 50.783 vatandaşımız hayatını kaybetti. 107.204 kişi ise yaralandı. İşin en ilginç yanı ise depremde kaybolanların akibetinin araştırılması önergesinin Mecliste AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesi. Her gün medyada kayıplarını arayanların feryatları ve haykırışlarını dinlemekte ve izlemekteyiz.

Bu felaket gösterdi ki Türkiye’ deki kurumlar liyakatsız kişiler tarafından yönetildiğinden organize olamadı. Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala konteyner ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan afetzedeler var. Bölgede özellikle depremde en çok zayiat veren Hatay’ da barınma, ısınma ve gıda gibi temel sorunlar çözümlenmiş görünmüyor. Görevlerinde ihmali olan ve görevini yerine getirmeyen yetkililer ile de hiç bir işlem yapılmamıştır.

Devlet babadır. Devlet vatandaşı için vardır. Evlatları arasında iktidar ve muhalefet diye bir ayrım yapmaz, yapmamalı. Hatay’ da yapılan konuşmayı bir talihsizlik olarak, yerel seçimde kullanılacak bir şantaj olarak görüyorum. Yaşadığımız tüm doğal afetlerde ülkede yaşayan vatandaşlarımızın dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin tek yürek olmasını, birlik ve beraberliğini sadece ülkemiz üzerinde yaşayanlar değil tüm Dünya gördü. Zamanla yarışan, deprem bölgelerine iş makinesi yetiştirmek için zorlu kış şartları ile mücadele eden yurdum insanı canını, malını düşünmeden yardıma koştu. Bizi güçlü kılan bu birlik ve beraberliğimizdir. Ayrım yapmadan bir araya gelebilmemizdir. Şu an deprem mağduru pek çok vatandaşımız bulunmaktadır.

Gelelim 11 ağustos 2021’de sel felaketi yaşayan Cumhuriyet kenti ilçemize, birazda bizden bahsedelim. Karadeniz bölgesinde aşırı yağışlar sonucunda sel felaketi sonucunda en çok zarar gören ve acı kayıplar yasayan bir ilçe olmamıza rağmen yaralarımız hala sarılabilmiş değil. Ya Devletimizden istemesini bilemedik, ya da vermek istemediler. 31 mart 2019 ‘da yapılacak olan yerel secimler için yapılan miting alanında canlı telefon bağlantısı ile sözü alınan ve sözü verilen DOĞALGAZ üzerinden beş yıl geçmesine rağmen gerçekleşmedi. Hala belirsizlik devam ediyor ve net bir açıklama yapan yok. Sadece seçimden sonra başlanacak deniyor. DOĞALGAZ Ayancık için bir lütuf değil, mecburiyettir. Zehirleniyoruz. Doğumuzda ki ve batımızdaki Türkeli ilçesi hariç DOĞALGAZ hizmetinden yararlanamayan ilçe kalmadı. Biz bir bedel mi ödemekteyiz bunu bilelim.

Ayrıca 21 yıldır iktidarda olan 15 yılda yerelde yetki alanlar yalan hikayesine dönen ve bitmeyen Çangal ve Sinop yolunu da unutmamak gerekir. Ulaşım bir ülkenin can damarıdır. Yaşadığımız sel felaketinde bunu gördük.

Büyük acının yıl dönümünde deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha yaşatmasın.

Yine diyorum ki Devlet babadır. Evlatları arasında ayrım yapmaz, yaşanan felaketlerden ders çıkarır ve gerekli tedbirleri alır diyorum.
Sevgi ve saygılarımla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.