Dolar 32,5748
Euro 35,0148
Altın 2.432,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Buhar Makinesi Kullanmak Çocuklarda Astım Riskini Arttırıyor

İç mekanlar içerisinde nem oranının artış göstermek amacı içerisinde kullanılmakta olan buhar makineleri, astım rahatsızlığına yatkın olmakta olan çocuklar adına risk oluşturmakta olduğu belirtildi..

Buhar Makinesi Kullanmak Çocuklarda Astım Riskini Arttırıyor
26 Ocak 2016 09:18

İç mekanlar içerisinde nem oranının artış göstermek amacı içerisinde kullanılmakta olan buhar makineleri, astım rahatsızlığına yatkın olmakta olan çocuklar adına risk oluşturmakta olduğu belirtildi.

Buhar makinelerinin uzun bir zaman kullanılmakta olduğu anlar içerisinde çocuk yaşta olanlarda nefes darlığı problemine sebep olabilecek olduğunu dil getiren Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. İlknur Bostancı, iç mekan sıcaklığının en az 24 en fazla 26 derece olması gerektiğini belirtti.

Çocuk odalarının çok soğuk olması durumu içerisinde çocukların büyüyememiş olduğunu belirtmekte olan Dr. Bostancı, daha sıcak ortamlar içerisinde ise çocukların terleme işlevi görerek yine kilo alamamış olduğunu belirtti.

Oda sıcaklığının uygun derece içerisinde olması gerekli olduğunun yanında kalorifer petekleri üzerinde çamaşır kurutmanın da uygun bir durum olmadığını ve deterjanın çocuğun nefes alıp vermekte iken sıkışmasına sebep olduğunu da bildirdi. Dr. İlknur Bostancı ailelerin hangi durumlar içerisinde buhar kullanmaları gerekli olduğuna dair bilgiler de bulundu.

“Çocuk yaşta olanlar da ses teli iltihabı durumları için kullanılabilmektedir. Özellikle kış ayları içerisinde mevsimsel virüsler büyük bir artış göstermektedir. Larenjit en fazla görmekte olduğumuz rahatsızlık olarak karşımıza çıkış yapmaktadır. Bununla birlikte beraber alt solunum yolu enfeksiyonları oluşturmaktadır, bu enfeksiyonlar da astımı tetikleme yolu içerisindedir. Astımı olabilecek bir çocuğa buhar makinesi yaparak rahatlatmaya çalışırsanız çocuğunuzu sıkıştırırsınız. Buhar makinesi soluk borusunu kesin olarak tahriş etmektedir.

Buhar makinesini çocukluk çağı içerisinde lütfen kullanmayın. Genelleme olarak 10 çocuktan birinin akciğerinde hırıltı bulunmaktadır. Öksürüğe yatkın çocuklar. O yüzden üst solunum yolu sırasında sadece izole ses teli iltihabı larenjit değilse çocuğuna verirseniz çocuğunuzun nefes borusunda sıkışıklığa neden olursunuz. Normalde bir enfeksiyon geçirildiği zaman 3 hafta enfeksiyon olabilir. Bu tür dönemler içerisinde çocuğun uzamış öksürüklere neden çıkartacağı belirtilir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.