Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Bu hak mı hoca efendiler?

  Sinop’un Durağan ilçesinde AKP’li belediye tarafından arsa üzerinde yapılmak istenen HUKUKSUZLUK mahkeme tarafından durduruldu. Edinilen bilgiye

Bu hak mı hoca efendiler?
Aslan Özdemir
2 Temmuz 2016 16:05

Sinop’un  Durağan ilçesinde AKP’li belediye tarafından arsa üzerinde yapılmak istenen HUKUKSUZLUK mahkeme tarafından durduruldu.

Hayrettin Kaya

Edinilen bilgiye göre İcra yolu ile yapılan bir satışta ilçedeki Yeşil Orman cami’nde imamlık yaptığı belirtilen ve aynı zamanda Diyanet-sen  ilçe temsilcisi olan Ramazan Kahraman   tarafından satın alınan 121 no’lu parsel,yine  Eski bir imam olan Durağan’ın AKP’li Belediye başkanı Ahmet Kılıçaslan’ın desteği ile  belediye tarafından parselasyon yapılmadan 5 ada 121 no’lu parsel  satışı gerçekleştirilerek 120 no’lu parselle birleştirilmişti.

Yapılan satış ise parsele komşu olan diğer arsa sahiplerini rahatsız etmiş, yol olarak kullandıkları alanın belediye meclisi kararı ile satılmasına tepki  göstermişlerdi.     Satışın hukuksuz olduğunu yıllardır kullandıkları kadastral bir yolun bir anda iptal edilerek arsayı alan vatandaşın arsasını genişletmesine arsanın ekonomik değerinin yükseltilmesinin ahlaki ve hukuki olmadığına vurgu yaparak haklarını hukukta arayacaklarını belirtmişlerdi.15.05.2015 tarihinde gerçekleştirilen satışta Belediye başkanı Ahmet Kılıçaslan ve Daimi encümenlerden İlyas Öz satışın yapılmasının uygun olduğunu belirtirken Hüseyin Dede, satışın doğru olmadığını belirterek şerh düştüğü,  5 ada 121 no’lu parselde bulunan kadastro yolundan  89.17 m2 taşınmazı m2 150 TL.’den satışı yapılmış, 13.375,50 TL. Bedelle R. K. na devredilmişti.

Hüseyin Dede şerhinde “O mevkide bulunan  diğer parsellerin zarar görebileceği” ni belirterek red oyu kullanmasına karşılık  Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan ve İlyas Öz’ün oyları ile gerçekleştirilen satış mahkemelik olmuştu. Konuyu bölge idare mahkemesine taşıyan diğer parsel sahiplerinin itirazını görüşen  Samsun 1. İdare Mahkemesi 2016/397 sayılı kararı ile satışın hukuka uygun olmadığını belirterek satışı iptal etti.

Mahkeme kararında imar kanunun 17. Maddesine atıfta bulunarak; “Parsellerin plana uygun olarak imar uygulamasına tabi tutulmaksızın 3194 sayılı kanunun 17. Maddesi uyarınca, kapanan kadastral yolun 5 ada 121 no’lu parsel sahibine satılması yönünde alınan dava konusu encümen kararında ve bu karar uyarınca yapılan satış işleminde hukuka uyarlık bulunmamaktadır” dedi.

Öte yandan    Durağan Belediyesinde geçtiğimiz günlerde imar konularını araştırmak üzere bir müfettiş geldiği ve imar dosyaları ile arsa satışları hakkında incelemelerde bulunduğu da  ileri sürülen iddialar arasında

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.