Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

Boyabat’ta Sirk Gösterisi

‘Ütopya Gösteri Şenlikleri’ adı altında Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda sirk gösterisi yapıldı.

Boyabat’ta Sirk Gösterisi
Aslan Özdemir
22 Şubat 2016 12:19

Boyabat’a ilk defa gelen sirk ekibi Boyabatlı çocukları ve velilerini eğlendirdi.

Hayrettin Kaya

Çocuklar ve yetişkinlerin izlediği gösteride 3 seansta da tribünler tamamen doldu. Patlamış mısır ve Palyaço kızların sosis balon ve şapka satışı yaptığı etkinlikte veliler çocuklarına rengarenk balon hediye etti.

Çok büyük kısmı çocuklardan oluşan İzleyici kitlesini Tahta Bacak  selamladı. Çocukların heyecanla karşıladığı Tahta Bacak müzik, eşliğinde çocukları eğlendirdi.

Tahta Bacak’ın çocukları eğlendirmesinin ardından Dev Palyaço Bobi sahneye çıktı. Balon adam olarak sahneye çıkan Bobi milyonların dinlediği Güney Koreli şarkıcı PSY’ye ait olan Gangnam Style eşliğinde yaptığı danslarla tüm salonu coşturdu.

Bobi’nin ardından Sihirbaz Ayhan Ceylan sahneye çıktı. Hareketli müzikler eşliğinde seyircileri şaşırtan sihirbaz; güvercin, su, çiçek yok etme numaralarını sergiledikten sonra, yaktığı mendili içine koyduğu kapalı ekipmandan beyaz güvercin olarak çıkararak seyirciden büyük alkış aldı.

Sihirbazın ardından sahneye çıkan jonglör numaralarına çocukları da dahil etti. Seyirciler arasından seçilen çocukları yardımcı olarak gösteriye dahil eden jonglör çocuklara; sopa ve parmak ucunda tabak çevirttirdi. Tek teker bisiklet ile yaptığı eğlenceli gösteride iki çocuk jonglöre eşlik etti. Kullandığı sopalarla süpürge ve değnek çeviren jonglör çenesinin üzerinde süpürgeyi dengeli tutarak salondan alkış topladı. Üçer adat top, lobut ve halka çeviren jonglör izleyicilerden büyük alkış aldı.

Jonglörün gösterisinin ardından sahneye yaklaşık 1.80 metre boyunda dişi bir albino piton olan Hera çıktı. Çiğdem Ceylan’in omzunda ve boynunda sergilediği Hera çocuklar tarafından ilgi ile karşılandı. Dokunmak isteyen çocukların sevdiği Hera, korkusuz çocukların boynunda objektiflere poz verdi.

Hera’nın ardında sahneye Çelik Adamlar çıktı. Güç ve dayanıklılığa özgü hareketleri sergileyen Çelik Adamlar İbrahim Ercan ve Yunus Duman birbirlerinin vücutlarını kullanarak denge ve güç gösterileri yaptı. Güç gösterisinin finalinde İbrahim Ercan tek ayak üzerinde durarak omuzlarına basarak dengede duran Yunus Duman ile alkış toplayan bir Çelik Adam finali sergiledi.

Çelik Adamların ardından sahneye Hera’nın sahibi Çiğdem Ceylan çıktı. Halkalarla dev baloncuklar oluşturan Ceylan, çocuklardan oluşan gönüllü grup ile baloncuk gösterisi yaptı. Çiğdem Ceylan Oluşturduğu dev halkalarla çocukları balondan oluşan kafeslere kapattı.
Baloncuk gösterisinin ardından Çelik Adamlardan İbrahim Ercan bu kez Ateş Adam olarak sahneye çıktı. uçları yanan iki sopanın ateşli uçlarını vücudunda gezdiren Ateş Adam alev püskürtme gösterisi ile seyircilerin içini ısıttı.

Ateş Adam gösterisi ile etkinlik son bulurken çocuklar Hera ile fotoğraf karesine girmek için birbirleri ile yarıştı. Bazı çocuklar ise gösteride rol alan beyaz güvercileri sevmek için kovalasa da yakalayamadı. Güvercilerin imdadına sirk görevlileri yetişti.
Gösteri ile ilgili olarak organizasyon sorumlusu Çiğdem Ceylan: “Sirkin sahibiyim. Ütopya Eğlence ve Gösteri Dünyası olarak Boyabat’a ilk kez geldik. Tunceli turnesinden sonra Boyabat’a geldik. Boyabat’tan sonra Samsun Bafra’ya gideceğiz. Haftaya da Sinop Merkez’de gösterimiz olacak. Boyabat’ta bize gösterilen ilgiden çok memnunuz. Katkılarından dolayı Boyabat Halkına çok teşekkür ederiz. Tüm seanslarımız dolu geçti. Sihirbaz, jonglör, tek teker, tahta bacak, Bobi, palyaço, ateş, güç, çelik adam ve daha pek çok gösterilerimiz mevcut. Bunların yanında bir de Heramız var. Kendisi dişi bir albino piton. 2 metreye yaklaştı. 10 metre kadar olabiliyor. Sonuna kadar Hera ile birlikte gösterilerimizi yapacağız. Saldırgan değildir. Çocuklarla arası iyidir. Çocuklar da onu çok sevdi. Bıldırcın ve fare ile besliyoruz. Otçul olmadığı için diyetimiz biraz farklı. Mersin’de 2 tane daha yılanımız var. Hera bizim assolistimiz olarak bizlerle turnelere çıkıyor. Boyabat Kaymakamlığı’na, Boyabat Belediyesi’ne, Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ve Boyabat Halkına çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Çelik Adamlardan ateşçi İbrahim Ceylan ise: “Yaklaşık 1 yıldır ekiple beraberim. Vücudumu 1 yılda geliştirdim. Aynı zamanda ateş gösterisi de yapıyorum. Hayatımdan memnunum. Boyabat’a çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Çelik Adamlardan Yunus Duman ise sirk gösterisi ile ilgili olarak: “Uzun zamandır bu ekiple çalışıyorum. Akrobasi üzerine çalışıyorum. Güç ve denge gösterileri yapıyorum. Ben de 1 yıldır bu sporu yaparak seyircilerle buluşuyorum. Herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Boyabat Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.