Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Boyabat Ülkü Ocakları İçkili İşletmeler Basın Açıklaması

Boyabat Ülkü Ocakları İçkili İşletmeler Basın Açıklaması
12 Temmuz 2016 18:40

Boyabat Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı İlçemizde Mühürlenen İçkili İşletmeler İle İlgili Basın Açıklaması

Kur’an-ı Kerim’de mealen şöyle buyruldu: “Ey İman edenler, içki, kumar,putlar, fal okları, şeytanın necis işleridir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşaeresiniz.” (Maide 90)

Dinimiz İslam’ın haram kıldığı içkinin içildiği, 2004’ten 2015’e kadarolmak üzere ruhsatlandırılan sekiz mekan Boyabat Belediyesi tarafındanmühürlenmiştir. Boyabat Ülkü Ocakları olarak Boyabat Belediye Başkanı ŞefikÇakıcı ve bir önceki belediye başkanının ruhsatını verdiği halk arasında ‘yeraltı’ diye bilinen alkollüişletmeleri mühürlediğiniz için teşekkür ederiz. Dileğimiz odur ki kapılarınamühür vurduğunuz bu mekanların şehrimizde tekrar açılmamasıdır.

Boyabat Ülkü Ocakları Eğitim veKültür Vakfı olarak yedi yıl evvel taşımış olduğumuz mevcut hizmet binamızınbulunduğu yerin alt katına verilmiş olan “içkilimekan işletme ruhsatı” bizim kanayan yaramız olmuş ve taleplerimize rağmenhaklı davamızda sesimizi duymak isteyen olmadığı gibi önümüze engellerçıkarılmıştır. Bu konuda yaklaşık iki sene önce “Uyuşturucu ve kötüalışkanlıklar ile mücadele” için başlatmış olduğumuz kampanya da bu yöndeydi. Gençlerimizikötü alışkanlıklardan uzak tutmak için başlattığımız proje için hazırlanan vehiçbir ideoloji içermeyen pankartlarımız kaldırılmış ve cezai işlemuygulanacağı belediyeniz tarafından bildirilmişti.

Piri Türkistan diye bilinen ve İslamiyetin geniş kitlelere ulaşmasındaemeği olan hocamız Ahmet Yesevi “Gönlükırık, zavallı ve garip birini görürsen, yarasına merhem ol. Onun yoldaşıolmaktan çekinme” diye buyurmuştur. Yoldaşı olduğumuz hemşerilerimizinve hepimizin geleceği gençlerimizin kanayan yarası olan bu iğrendirici mekanlarsonunda kapatılmış oldu. Bu pislik yuvalarından en fazla Boyabat Ülkü Ocaklarımağdur olmuştur. Gençlerimiz hizmet binamıza giriş çıkışlarda zorluklar yaşamışhatta meyhaneye gitmekle itham edilmiş ve yetkililerin sesimize kulak asmamasıbizi hem üzmüş hem de daha güçlü bir mücadeleye sevketmiştir.

Boyabat Ülkü Ocakları dün olduğu gibi bugün de gençlerimizi kötüalışkanlıklardan uzak tutmak için yoğun bir çaba içerisindedir. Yedi senedirsesimize kulak veremeyen belediyemiz sonunda isabetli bir karar vermiş veböylece ilim yuvası ocağımızın çevresindeki pislik yuvası kapanmıştır. Sizlerbu mekanlara mühür vurarak içki içilmesinin önüne geçmeye çalıştınız. Biz deÜlkü Ocakları misyonu gereği olan kalplere ve gözlere vurulan mühürlerikaldırmak için verdiğimiz mücadeleye devam edeceğimizi bütün hemşehrilerimizebu vesile ile bir kez daha beyan ediyoruz.

Boyabat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.