Dolar 32,3168
Euro 35,0597
Altın 2.307,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Boyabat Kent Meydanı Projesine başlandı

Boyabat’ta eski otogar alanına yapılacak olan kent meydanı için ilk kazma vuruldu.

Boyabat Kent Meydanı Projesine başlandı
Aslan Özdemir
11 Ekim 2016 13:42

Boyabat’ta eski otogar alanına yapılacak olan kent meydanı için ilk kazma vuruldu.

Hayrettin Kaya

“Asrın projesi” olarak adlandırılan “Meydan Projesi” 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak.

Yaklaşık 12 Milyon Türk Lirası bedeli olan Boyabat Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binasının yer teslimi için yüklenici firma yetkilileriyle bir araya gelen İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY, Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI ve AK Parti  Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, projenin hayata geçeceği alanda incelemelerde bulundu.

Projenin tamamlanması ile birlikte bölgenin yeni bir sosyal alana kavuşacağını ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, eski otogar mevkiinde 10 bin metrekarelik alanda kurulacak meydanda, hükümet konağı, belediye hizmet binası, kamu kurumları, bankalar, sosyal donatı alanları ve dinlenme alanlarının yanı sıra bölge halkının otopark ihtiyacını karşılayacak 400 araçlık kapalı otoparkın olacağını söyledi.

OLMAYANI YAPIYORUZ

Dünyada şehirlerin meydanları ile tanındığını, “Boyabat’ın bu eksiğini tamamlamaya çalıştıklarını belirten Çakıcı, “Boyabat’ta bir kent meydanımız yok. Bu eksikliği tamamlamak için yola çıktık. Var olanı değil, olmayanı yapıyoruz” dedi.

ŞEHİR İNSANIN AYNASIDIR, İNSAN DA ŞEHRİN AYNASIDIR

Başkan Çakıcı sözlerini şöyle sürdürdü, “Şehri inşa ederken kendimizin de o şehrin bir parçası olduğunu unutmayacağız. Şehirler biçim değiştiriyor, değişim insanı da biçimlendiriyor. Bizler de bu değişimden nasipleniyoruz. Şehirlerimiz nasılsa, bizler de öyle oluruz. Boyabat insanın fedakarlığını, güler yüzlülüğünü, toprak gibi verimli olmasını şehre yansıtmanın, şehirle buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. İstiyoruz ki insanımız şehriyle gurur duysun.” dedi.

YOL ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kalbimize halka ve Hakk’a hizmet aşkını tutkusunu veren Allah’a hamd ediyorum. Rabbime bizlere hizmet yolunda çok değerli yol arkadaşları nasip ettiği için hamd ediyorum. Bugün ilçemizi yaşanabilir ve müreffeh bir şehir haline getirdiysek bunu dostlarımızla, yol arkadaşlarımızla bu şuur ve düstur üzere başardık. Kendilerine teşekkür ediyorum. İlçemiz insanının onurunu sarsmadan, bizlere verilen emanete halellik getirmeden rıza-i ilahi için gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Boyabat’ımız şimdi de meydan projesi ile adından söz ettirecek. Bölgenin en prestijli projesi olacak olan “Boyabat Kent Meydanı” projemizin şimdiden, Boyabat’lı hemşerilerimiz başta olmak üzere, tüm Sinop’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Halit Samsa

boyabat-kent-merkezi3 boyabat-kent-merkezi2 boyabat-kent-merkezi4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.