Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Bombalı saldırı yalanı!

FETÖ üyesi askerlerin, darbe girişimi öncesi Kars Valiliği, Belediye ve Emniyet Müdürlüğüne “araçla bombalı saldırı” yapılacağı ve buraların güvenliğini sağlamak amacıyla birliklerinden ayrıldıklarını” söyledikleri ortaya çıktı.

Bombalı saldırı yalanı!
Aslan Özdemir
26 Temmuz 2016 11:28

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe  girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı  askerler, ifadelerinde, Kars’taki kalkışma için birliklerinden “valilik, emniyet,  belediye, MİT gibi kurumlara bombalı saldırı düzenleneceği” söylenerek  çıkarıldıklarını öne sürdü.

Hayrettin Kaya

 FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca  yürütülen soruşturma, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanılığı ve Sarıkamış 9.  Komando Tugay Komutanlığına sızmış ve komuta görevlerine gelmiş FETÖ  mensuplarının, ülke yönetimini ele geçirmek için yaklaşık bir aydır yalana dayalı  istihbarat hazırladığını ortaya çıkardı.

  Soruşturma kapsamında uzman erbaş düzeyinde gözaltına alınan bazı  askerler, verdikleri ifadelerde, komutanlarının bir aydan bu yana “bombalı  saldırı yapılacak”, “terör saldırları gerçekleştirilecek” gibi ifadelerle  kendilerini sürekli hazır tutmaya çalıştıklarını beyan etti.

  “Şehre geldiğimizde bir şeyin olmadığını gördük”

 Kars’ta konuşlu 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görev yapan  uzman çavuş R.İ, ifadesinde darbe girişiminden haberleri olmadığını savunarak,  “Uzun zamandan beri ‘Kars ilinde bombalı araçla saldırı yapılacağı ihbarlarının  geldiği ve herkesin hazırlıklı ve dikkatli olması gerektiği’ söyleniyor, 14.  Mekanize Piyade Tugay Komutanılığına teröristlerin sızacağı söylentisi tugayda  dolaşıyordu, bize zaman zaman bu yönde uyarılar yapılıyordu.” dedi.

 Aynı birlikte uzman çavuş F.E de darbe amacıyla birlikten çıktıklarını  bilmediklerini, kendilerine “teröristlerin şehir merkezinde bombalı saldırı  yapacağının ve önlem alacaklarının” söylendiğini ileri sürerek, “Darbe  girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da, ‘bombalı araçlarla saldırı olacağı’ söylendi.  Bu kapsamda bizler de İl Emniyet Müdürlüğü, Valilik, Belediye, MİT binaları  önünde güvelik önlemi almak için zırhlı araçlarla tugaydan çıktık ama şehir  merkezine geldiğimizde öyle bir şeyin olmadığını öğrendik.” şeklinde ifade verdi.

 “Darbenin olduğunu halktan öğrendik”

 Uzman çavuş R.T ise ifadesinde şunları kaydetti:

 “Bombalı araçlarla şehrine belirli noktalarında teröristlerce saldır  düzenleceği ihbarı aldık, bu tarz saldırıların olacağı tugayda konuşuluyordu,  hatta tugaya teröristlerin sızabileceği bile ifade ediliyordu. Biz tugaydan  bombalı ve terör saldırıların yapılacak denilen yerlerde güvenlik önlemleri almak  için çıktık ancak Emniyet Müdürlüğü önüne geldiğimizde karşımızda polis ve halkı  gördük, ilk başta ne olduğunu anlamadık. Vatandaşlar bizlere ‘siz ne yapıyorsunuz  darbe yapıyorsunuz, geri çekilin’ deyince ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk.”

Olayın gerçek yüzünü öğrendikten sonra geri dönmek istediğini anlatan  R.T, “Halk bize haberleri gösteriyordu, darbe olduğunu ifade ediyorlardı, biz  böyle olduğunu bilmiyorduk. Halk zırhlı araçların önüne atlıyor ne yapacağımızı  bilmiyorduk.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.