Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Bizi Rezil Ettiler! Teknolojiye yatırılacak parayı pavyonda harcadılar

Oyun tarihinin en büyük rezilliği yaşandı. Ant Simulator adlı oyunu geliştirmek için toplanan paraları pavyonda harcadılar.

Bizi Rezil Ettiler! Teknolojiye yatırılacak parayı pavyonda harcadılar
2 Şubat 2016 19:53

Oyun tarihinin en büyük rezilliği yaşandı. Ant Simulator adlı oyunu geliştirmek için toplanan paraları pavyonda harcadılar.

Oyun tarihinin en büyük fiyaskolarından biri geçtiğimiz günlerde su yüzüne çıktı. Haberimize konu olan olay bir oyun geliştirme projesi etrafında dönüyor. Ant Simulator adlı oyun projesi bir karınca kolonisinin yönetimi etrafında dönüyordu ve bu ilginç fikir hayata geçirilirken birçok oyun severin ilgisini çekmişti. Oyunun geliştiricisi ETeeski adlı bağımsız geliştirici Ant Simulator’ın geliştirme masraflarını karşılayabilmek için oyunu Kickstarter ve birkaç farklı benzer topluluk destek platformlarında bağış toplayabilmek için yayınlamıştı. Hatta oyun bir süre geliştirilmeye devam etmiş, bir beta versiyonu bile yayınlanmıştı.

Buraya kadar herşey normal görünse de olaylar bu noktadan sonra patlak vermiş. ETeeski’nin kurucusu ve oyunun geliştiricilerinden biri olan Eric Tereshinski yayınladığı bir videoyla kurucusu olduğu ekipten ayrıldığını duyurdu ve ekip arkadaşları hakkında şok edici sırları ifşa etti. Eric Tereshinski’nin ifadelerine göre takım arkadaşları kendi bilgisi haricinde oyun severlerin bağışlarının saklandığı şirket kasasından gizlice para çalarak bu parayı restoranlara, barlara ve hatta striptiz kulüplerine harcamışlar.

Yaşanan bu olay baş rollerinde Ahmet Kural’ın ve Murat Cemcir’in yer aldığı pavyon sahneleriyle büyük benzerlik gösteriyor. İkili de bir film projesi için aldıkları yatırımı pavyonlarda “motivasyon” adı altında harcayarak ortaya komik görüntüler çıkarıyorlardı. Haberimize konu olan olayda ise komiklik elementi maalesef bulunmamakta.

Eric Tereshinski projenin iptal olduğunu ve eski ekip arkadaşlarının oyunu kendi bilgileri haricinde yayınlamaya kalkarsa onu dava edeceklerini belirtiyor. Bu nedenle geliştirici oyuna destek veren oyunculara paralarını iade edebilmek için bir yol aradığını açıklıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.