Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Birçok Kurum Pardus Kullanıyor

Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop Temsilciliği öncülüğünde Sinop’ta, milli işletim sistemi PARDUS’un kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalara TÜBİTAK destek verdi.

Birçok Kurum Pardus Kullanıyor
Hayrettin Kaya
19 Nisan 2017 10:52

Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop Temsilciliği öncülüğünde Sinop’ta, milli işletim sistemi PARDUS’un kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalara TÜBİTAK destek verdi.

Aslan Özdemir

Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop Temsilciliği organizasyonunda “PARDUS Göç Projesi Çalıştayı” düzenlendi. Sinop Uzaktan Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya, TÜBİTAK Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Bucak, 19 Mayıs Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Birimi (BÖTE) Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çoruh, Sinop Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yüksel Sandalcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Tamer Yurtseven ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop İl Temsilcisi Fatih Özcan ile çok sayıda öğretmen katıldı.
Çalıştayda bir konuşma yapan 19 Mayıs Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Birimi (BÖTE) Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çoruh, gerçekleştirilen projeye TÜBİTAK tarafından destek verilmesinin önemli bir ayrıntı olduğunu belirtti. Çoruh; “TÜBİTAK düzeyinde bu projeye destek verilmesi beni de çok heyecanlandırdı. Zaten geçen ki çalıştayımızda da bir kıvılcım çakıldığından bahsetmiştik. Şimdi ülkemizin PARDUS’un sahibi olan kuruluşun en üst düzeylerinin temsil edilmesi ve bu kıvılcımın beslenmesine sıra gelmiştir. Şimdi onu yapıyorlar. Umduğumuz neticelerin alınacağına inancım sonsuz. Ulusal işletim sistemi bizim için çok önemli. PARDUS ile etkileşim halinde olmamız gerekiyor. Ülkemizin bilim düzeyinde, zihin düzeyinde, yazılım düzeyinde nitelikli insanları var. Bu insanların ortaya koyduğu bu ürünü bizim etkileşimimizle desteklemeliyiz. Nasıl ki TÜBİTAK buraya geldi, bu projeyi besleme yönünde bir adım attı. Biz de artık bu ulusal işletim sistemini kullanarak bu karşılıklı etkileşimi, yazılım alanındaki bu gelişimi bizim de desteklememiz gerekiyor” dedi.
Çalıştayda daha sonra konuşan TÜBİTAK Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Bucak, TÜBİTAK olarak Sinop’ta yürütülen PARDUS geçiş çalışmalarını yerinde incelemek ve verilmesi gereken destekleri tespit etmek amacıyla Sinop’a geldiklerini söyledi. Bucak; “Sinop, PARDUS’a kendi imkanları ile geçiş sağladı. Biz de bu Sinop ilinde nasıl gerçekleşti bunu görmek için geldik. Biliyorsunuz TÜBİTAK, PARDUS’u geliştirmekle görevli. Bu anlamda PARDUS’u, Sinop’ta görmek için ve TÜBİTAK’ın da desteğini hissettirmek için geldik. Burada gördüğümüz kadarıyla PARDUS noktasında il genelinde büyük bir ilerleme var. Sadece bu sistemin eğitimi noktasında bazı eksiklikler tespit ettik. Bunları da gidermeye çalışacağız” dedi.
BİRÇOK KURUM PARDUS KULLANIYOR
Ülkemizde başta Milli Savunma Bakanlığı olmak üzere pek çok kurumun PARDUS işletim sisteminin kullandığını belirten TÜBİTAK Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Bucak, bu sistemi henüz kullanmayan kurumlarla da görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bucak; “Biliyorsunuz PARDUS, yerli ve milli bir işletim sistemi. Bu işletim sistemi tüm kamu kuruluşlarına ücretsiz olarak dağıtılmakta. Bunun tüm ülke geneline yayılması ile dışa bağımlılığımızda azalacaktır. PARDUS işletim sistemi adı altında değişik bileşenlerde bulunmakta. Bunlar da ülke ekonomisine ciddi anlamda kazanç getirecektir. Ayrıca bu işletim sistemi, tamamen açık kaynaklı ve güvenli bir işletim sistemi. Şu anda çoğu kurumda PARDUS sistemi kullanılmakta. Birçok kurumla da görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu. TÜBİTAK Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Bucak’ın konuşmasının ardından katılımcılara milli işletim sistemi PARDUS ile ilgili çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Sinop’ta, milli işletim sistemi PARDUS’un kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla geçtiğimiz Mart ayında tanıtım çalıştayı düzenlenmiş, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde Türkiye’de ilk kez Sinop’ta gerçekleştirilen çalıştay ile Milli Bilişim mücadelesinin ilk adımları da Sinop’tan atılmıştı.Kaynak Vitrin Haber

Birçok Kurum Pardus Kullanıyor Birçok Kurum Pardus Kullanıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.