Belediye başkanı aday adaylığı başvuruları başladı

AK Parti ve MHP’de Belediye başkanı aday adaylığı için başvurular alınmaya başlandı.

Belediye başkanı aday adaylığı başvuruları başladı
13 Kasım 2023 19:52

Türkiye 2024 yılında yerel seçimlere gidiyor. İl, ilçe belediye başkanlığı son olarak 2019 yılında yapılmıştı. Belediye ve muhtarlık seçimleri 5 yılda bir yapılmaktadır. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek. Belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru süreci de başlıyor. AK Parti ve MHP’de başvuruların alınmaya başlandığı bildirildi.

BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da belediye meclisi ve il genel meclis üyesi aday adaylığı müracaatları bulundukları il ve ilçe teşkilatları tarafından alınacağını bildirdi.

MHP’li Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvuruları; 13 Kasım 2023’te başlamış olup 15 Aralık 2023 Cuma günü sona erecektir.

Belediye başkanı aday adayları Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine şahsen müracaat ederek başvuru formlarını dolduracaklardır. Belediye meclisi ve il genel meclis üyesi aday adaylığı müracaatları bulundukları il ve ilçe teşkilatlarımız tarafından alınacaktır” dedi.

AK PARTİ’DE BAĞIŞLAR GAZZE’YE GİDECEK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Başvuru aidatı almıyoruz. Başvuru aidatı yerine bağış almaya karar verdik. Büyükşehir belediye başkan adaylarımız 50 bin TL bağışta bulunmak suretiyle adaylık müracaatında bulunabilecek. 30 büyükşehir dışında kalan il belediye başkan adaylarımız 30 bin TL, ilçe belediye başkan adaylarımız 20 bin TL, belde belediye başkan adaylarımız 10 bin TL, büyükşehir ilçelerinin meclis üyeleri 10 bin TL, büyükşehirlerin dışında kalan illerin ilçelerine ilişkin meclis üyelerinden de 5 bin TL bağış almak süretiyle aday müracaatlarını kabul edeceğiz. Bağışlar, tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD üzerinden kendilerine ulaşmış olacak.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.