Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Başkandan Büyük Müjdü

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün hastane müjdesi verdi.

Başkandan Büyük Müjdü
Aslan Özdemir
6 Temmuz 2013 14:51

Ayancık ilçesi modern bir hastaneye kavuşuyor. 50 yatak kapasiteli olarak planlanan yeni Ayancık Devlet hastanesinin, zaman içerisinde yatak sayısının 75'e çıkartılması hedefleniyor.

Hayrettin Kaya

Konuyla ilgili bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, uzun zamandır arsa konusunda problem yaşanan Ayancık devlet Hastanesi'nin yapımı konusunda son aşamaya gelindiğini duyurdu.

EVRAKLAR TOKİ'YE SUNULDU
Kent merkezi Cevizli Mahallesi Fidanlık bölgesinde yapımı düşünülen hastanenin yaklaşık 15 bin metrekare alan üzerinde kurulacağını dile getiren Başkan Ergün, yer probleminin tamamen ortadan kalktığını söyledi. Ergün; "Bu konuda Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli evraklar hastane yapılması amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) sunuldu" dedi.

HERHANGİ BİR PÜRÜZ KALMADI
Ayhan Ergün açıklamasına şöyle devam etti; "Hastanemiz, 10 dönümünü Orman Bölge Müdürlüğü'nden kamulaştırma yöntemiyle, 5 dönümünü de Ayancık Belediyesi’nin hastane yapılmak amacıyla şartlı olarak Sağlık Bakanlığı'na devretmiş olduğu, toplamda 15 bin metrekare alan üzerinde kurulacak. Yine yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak hastanemiz içerisinde sosyal tesisler, otoparklar ve çevre projeleri yer alacak. Hastane projesinde iki yıldır devam etmekte olan imar çalışmaları ve pek çok problemler aşılmış olup, nihai olarak tüm evraklar tamamlanmış ve hastane yapımı konusunda herhangi bir pürüz kalmamıştır,dedi.

Şu anda Sağlık Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığı arasında hastane yapım ihale konusu görüşülmekte olup, AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy'un büyük uğraş ve takipleri sonucu, Türkiye de ilk yapılacak hastaneler arasına Durağan Devlet Hastanesi ile birlikte Ayancık Devlet Hastanesi girmiş bulunmaktadır. Yine Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy'un ilgi ve alakaları ile yakın bir zamanda hastanemizin yapım ihalesinin yapılmasını ve bu yıl içerisinde hastanemizin temelinin atılmış olmasını büyük bir arzu ile beklediklerini ifade etti.

Bu sürece katkı sağlayanlara da teşekkür eden Belediye Başkanı Ayhan Ergün; Hastane yeri ile ilgili arsa sorununun çözümü konusunda ve bu aşamaya gelmesinde yoğun çaba sarf eden İlçe Kaymakamımız Suat Yıldız Bey'e, İlçe Başkanımız Bayram Ali Kalafat Bey'e, Orman Bölge ve İşletme Müdürlüklerimize, Sinop İl Başkanımız Cengiz Tokmak Bey'e ve İlçemize yeni bir hastane kazandırılması noktasında Ankara'da büyük çaba sarf eden Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy Bey'e Ayancık halkı adına teşekkür ve minnetlerimizi sunarız" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.