Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

BAŞKAN AYKIN’DAN BAŞKAN ADAYLARINA UYARI!

Mimarlar Odası Sinop Şube Başkanı Mehmet İsmet Aykın, imar planları hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan adaylarına yayınladığı basın açıklamasıyla uyarılarda bulundu.

BAŞKAN AYKIN’DAN BAŞKAN ADAYLARINA UYARI!
26 Şubat 2024 17:24

Aykın, tarafından kaleme alınan basın açıklaması şu şekilde;

Yerel Seçimler öncesi Belediye Başkan Adaylarının seçim kampanyaları doğrultusunda çalışmalarını ve özellikle Odamızın görev ve yetki sorumluluk alanına giren projelerini ve söylemlerini yakından takip ediyoruz.

1-Her Yerleşimin korunması ve vurgulanması gereken bir kimliği vardır. Yerleşimin konumu, nüfusu, fiziki sınırları, çevresi, iklimi, tarihi işlevleri ve bunların tümü bir yerleşimin karakterini ve farklılıklarını ortaya koyar.

2-Günümüz yerleşimimizde hızlı kentleşme, göç, bilimsel doğrulara dayandırılmayan planlamalar ile kimliği hızla olumsuz yönde değişmektedir. Gelişmenin yerleşimlerin doğasında olduğu göz ardı edilmemektedir. Yerleşim alanlarında süre gelen olumsuz uygulamalar ve gelişmeler, çevreye yabancılaşma, çevreyle özdeşleşmeme gibi birçok sosyal davranış bozukluğunda beraberinde getirmektedir.

Yerel Yönetimler Kentsel kimliğin en temel koruyucusudur.

3-İlimizde bu gün bırakınız kentsel kimlik tanımlamasını, planlamasındaki maksimum imar rantına dayalı bir anlayışın hakim olması nedeniyle adeta eskiden tarihi Sinop diye bilinen Kentimiz Kale Surları içinde Yüksek yapılaşma ve Tarihi Kimliğimizi temsil eden sivil mimari yapılarımızı aralarında sıkıştırarak ve Kimliğini , dokusunu yok ederek oluşmuş bir Kent Durumundadır. Bu süreç çok uzun yıllara dayanmaktadır.

4- Her dönemin Yerel Yöneticileri İmar planlamalarını kendi anlayışlarına göre düzenlemekte, Mimarlar Odası yanlış planlamaların günümüz planlama koşulları doğrulusunda itirazını sayfalar dolusu yapmasına rağmen kısa bir cevabi yazıyla karşılaşmaktadır. “ İtirazlarınız Belediye Meclisince uygun görülmedi”

5- Başkan adaylarımız ise seçim kampanyalarında dolaştıkları Mahalle Sakinleriyle” Bölgenizin imar sorunlarını beraber çözüme kavuşturacağız” demek Sinop’un kabul edebileceği bir durum değildir. Bu durum gelecek için bizleri daha da kaygılandırmaktadır. Planlamaların genelinde tabi ki Sinop Halkı, İlgili Odalar ve sivil toplum Örgütlerinin katılımı sağlanmalıdır.

 Önceki dönemlerde Planlama sürecine dahil Edilmek istenmeyen Mimarlar Odası ve ilgili diğer odaları hiçe sayma anlayışı umarım yeni dönemde de yerini almaz.

6- Geçmiş dönemdeki planlama hataları ve Hukuki süreçleri en çok Kentimize, Mimarlarımıza ve TMMOB üyeleriyle Uygulamacılara verdiği zararlar hala sıcaklığını korumaktadır.

7- Bütün Adaylara duyururuz ki, seçim süreci devam etmekte ve daha Zamanları vardır.

 Mimarlar Odası Sinop temsilciliği her türlü görüş ve desteklerini hiç bir zaman esirgemez.

Saygılarımızla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.