Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

BAŞKAN ARAL DAVET ETTİ!

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneğince Mübadelenin 101. Yılı dolayısıyla denize çelenk ve karanfil bırakılacak, ardından Selanik Caddesinin açılışı yapılacak.

BAŞKAN ARAL DAVET ETTİ!
31 Ocak 2024 11:36

3 Şubat Cumartesi günü Sinop’ta mübadele ve göç yollarında vefat edenlerin anısına, Sinop Valiliği önünde çelenk sunma programı düzenlenecek. Arından İskele meydanında denize çelenk ve karanfil bırakılacak. Daha sonra, otogar mevki üzerinde belirlenen güzergahta, Selanik Caddesi açılışı yapılacak.

Dernek Başkanı Kenan Aral yaptığı açıklamada; “Her yıl olduğu gibi bu senede Mübadele ve göç yollarında vefat edenlerin anısına 3 Şubat Cumartesi günü Saat: 13.00’de Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulduktan sonra Belediye bandosu eşliğinde Atatürk caddesinden İskele Meydanına gelinerek buradan İl protokolü, dernek üyelerimiz ve katılımcılar tarafından denize çelenk ve karanfil bırakılacak ve çeşitli ikramlarda bulunulacak.” Dedi.

“SELANİK CADDESİNİ AÇIYORUZ”

Başkan Aral Mübadelenin 101. Yılı anısına Sinop’ta Selanik Caddesi açılışını yapacaklarını belirtti. Aral, “Cumhuriyetimizin ve Mübadelenin 101. Yılı olması nedeniyle Sinop Belediyesinden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu il olan Selanik İl’inin ilimizde bir caddeye verilmesi talebinde bulunulmuş, bu talebimiz Sinop Belediye Başkanlığı ve Meclisince uygun görülmüştür. Bu nedenle de buradan Sinop Belediye Başkanımız Barış Ayhan ve Belediye Meclis Üyelerimize şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ederim, Aynı gün Saat: 14.00’de Yeni Otogar, Üniversite güzergâhında belirlenen “SELANİK” Caddesinin açılışı yapılacak olup, bu etkinliklerimize ve açılışa siz değerli Basın mensuplarımız, dernek üyelerimiz, STK’larımız ve tüm Sinop halkımız davetlidir.” Diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.