Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Yağmurlu
Sinop
23°C
Yağmurlu
Cts 29°C
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C

BAŞKAN ADAYI KALYONCU PROJELERİNİ AÇIKLADI!

Erfelek Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Kalyoncu, projelerini açıkladı.

BAŞKAN ADAYI KALYONCU PROJELERİNİ AÇIKLADI!
9 Mart 2024 12:06

“Dıştaki kibir, içteki fakirliğin eseridir” diyen Kalyoncu, “Boş verin gündelik politikayı asırlık davadan sohbet açalım. Turna kanadında bir türkü gibi Erfelek’te diyar diyar uçalım. Bir dava uğruna ölecek kadar değerli değilse, uğruna yaşanacak kadar da değerli değildir” ifadeleriyle, “Bizim aklımızda, gönlümüzde, kanımızda, canımızda, sağlığımızda, solumuzda Erfelek’tir” dedi.

Parolasının, “Önce huzur, sonra refah” diyerek, insan odaklı projeleriyle dikkat çeken Kalyoncu, yediden yetmişe her kesime hitap eden projelerini sıraladı.

Kalyoncu’nun Erfelek için projeleri şu şekilde;

1- İlçemizde onca işsiz varken, gençliğimiz şehir dışına akın akın giderken, Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu hastanenin hükümet olarak içini bari yerelden doldursaydınız. Erfelek’te doğan Erfelek’te doyacak.

2- Şehrimizin potansiyeli doğrultusunda girişimciler tarafından yeni işletmeler açılması için rehberlik yapacağız. Belediyenin yerel ölçekte marka durumuna olan ya da bilinirlik düzeyi yüksek ürünleri ülke çapında tanınması ve şehir sakinleri için iktisadi kalkınma değerine dönüşmesini sağlayacağız.

3- Erfelek ve Takım Şelaleleri arasında Turizm Destinasyon alanı ilan edilecek.

4- Profesyonel otel ve turizm sektöründe hizmet veren yatırımcı bölgemize çekilecek.

5- Bölgemizde bulunan yaz turist akımını kış mevsimi içinde Off-road, sürek avı ve çeşitli etkinliklerle senemizin tamamı turist ağırlamak ile geçecek.

6- İlçemizde 1000 metrekare 2 adet, 750 metrekare 2 adet, 500 metrekare 2 adet olmak üzere toplam 6 tane hangar bölge tekstilcilerimizin rahat ve konforunu sağlamak adına, bölgemizdeki tekstil işçilerinin devamlılığı ve istihdam artışı için bu yapılar cüzi miktarda kira ile tekstil sektörüne kazandırılacaktır.

7- Tekstilde 5. bölge olan ilçemizi 6. bölge olmasını sağlayacağız. Tekstil sektörümüzün devlet desteklerinden azami faydalanmasını sağlayacağız

8- Bölgemizde iklimlendirme teknolojisi ile büyük seralar yapılacak. Bu vesileyle ilçemizden çıkan paranın önü kesilecek ve bölgemizin halkından büyük istihdamlar sağlayacağız.

9- Salep bahçeleri kurulmasında küçük ve büyükbaş hayvancılık noktasında ilçe halkımız ve köyümüzde iş yapmak isteyenlerin önünü açacağız ve destekleyeceğiz.

10- Ar-Ge birimi kurup yeni iş alanları açacağız.

11- İlçemizden Sinop Merkezde eğitim gören öğrencilerimizin ulaşım ve beslenme gibi ihtiyaçlarının yükünü aileler ile paylaşacağız.

12- İlçemizde kreş açacağız

13- Gençlere teknoloji konusunda gereken desteği sağlayacağız

14- Ekonomik ve sağlık olarak yaşam alanlarında olmamız gereken yerde her daim olacağız.

15- İlçemizde ihtiyacı olan hiçbir hemşerimizin eli boş kalmayacak

16- Esnaflara dost, her alanda yol gösterici ve yardımcı olacağız.

17- Düzenli olarak gençlere ve kadınlara seminer vermesi için ihtiyaçların istikametinde üniversite hocalarını getireceğiz.

18- İlçemize başıboş hayvan meselesine kalıcı çözüm sağlayacağız.

19- Şehrimizin daha yaşanabilir seviyeye gelmesi için sosyal donatı alanları üreteceğiz.

20- İlçemizin sınırlarını genişletip (Kırcalı, Mescitdüzü ve Karaköy) diye bildiğimiz alanları ilçe merkezimize dahil edecek ve TOKİ eliyle yüksek miktarda konut üreteceğiz.

21- İlçemizde çalışıp Sinop Merkez’de ikamet edenleri geriye getirecek ve Sinop merkezde çalışan birçok yaşayanı ilçemizde yaşamaya teşvik edeceğiz

22- İlçe halkımızın temiz yakıta ulaşmasını sağlayacağız.

23- Belediyemizin bünyesinde güreş sporuna azami destek olacağız.

24- Erfelek Belediyesi Büz Künk Parke üretimine geçecek. Bütün ihtiyacı olan kurumlara tedarikçi olacak.

25- Erfelek Spor Kulübünün önü açılacak.

26- Huzurevi açacağız.

27- Belediyemizde Kırsal Alan Şube Müdürlüğü açarak, köyü olup şehirde yaşayıp zirai faaliyetler yapacaklar için işbirliği anlayışında ekipmanlar ile destek vereceğiz.

28- Ata tohumu destekli şifalı bitki yetiştirmek için hobi bahçeleri oluşturacağız.

29- Yaşlılar için kümes hayvanı yetiştirme ve el becerisi geliştirme kursları açarak, faaliyet yapılacak alanlar organize edeceğiz.

30- Baraj ve ırmak kenarlarında rekreasyon amaçlı olta balıkçılığı faaliyeti yapılacak alanlar tahsis edeceğiz.

31- Yaşlılar için masaj, sauna ve fizik tedavi merkezi açacağız.

32- Eğitilmiş kadrolarla evde hasta ve yaşlı bakım hizmetleri organize edeceğiz.  Sağlık konusunda hastane ve yaşlımız arasında köprü olacağız.

33- Hareket küçüğü çeken yaşlar için camilerin içinde ibadeti kolaylaştıracak oturaklı ibadet alanı tesis edeceğiz.

34- Bu projeler yaşlı ihtiyaçlarının demografik yapısı, sosyo kültürel düzeyleri araştırılarak daha da geliştireceğiz.

35- Her yıl en az bir kez yaşlarımızı şehitlik veya ilgilerini çekecek yere götüreceğiz.

36- ilk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin okula devam etmesi için ihtiyaç duydukları kıyafet, malzeme temini konusunda destek olacak, üniversite çağındaki gençlere yönelik burs uygulaması başlatacağız.

37- Ayrıca “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu ile bir ülkenin değerinin insanlarına verdiği değer ile doğru orantılı olduğuna inanan ve bu anlayış gereği emeklerimizin yaşlarımızın onurlu bir yaşam sürmesini sağlayacağız.

38- Gençlere çağın gereklerine uygun şekilde robotik kodlama, yapay zekâ, yabancı dil eğitimi vereceğiz. Bilişim sektörü ile koordineli şekilde gençlere yönelik sertifika programları düzenleyeceğiz.

39- Çocuklarımızı ve gençlerimizin güvenli ortamda ders çalışmaları için her mahalleye Etüt Merkezi kuracağız. Kütüphane ve Gençlik Merkezi sayısını artıracağız. Bu merkezlerde çocuklara ve gençlere yönelik değerli eğitim verecek, gençlerimizin ihtiyacı olan profesyonel spor salonu kuracağız.

40- Kadın istihdamını, kadının aile kurumu ile olan bağını koruyarak ve kolaylaştırarak teşvik edecek ve kadınların iş gücüne katılımını artırmak için yeni imkanları sağlayacağız.

41- Üretken belediyecilik anlayışı yerel yönetimlerin kamu kaynaklarını kullananların halka hesap vermesi kaçınılmazdır ve de zarurettir. Şeffaflık ve verimlilik mahalli idareleri bakımından karışık bulunamaz ilkeleri. Bize göre şairlerin önemli özellikleri tespit edilerek bunun ekonomik açıdan gelir kaynağına dönüştürülmesi elzemdir. Şehirlerimizin ön plana çıkan ve şehir kimliği ile özdeşen ürünlerin markalaşması sağlanıp şehrimize değer katacağız.

42- Belediyemiz bünyesinde ve köylümüzün ürettiği organik besinleri, organik ürünleri, temel ihtiyaç maddelerinin maliyetini en aza indirecek şekilde doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştıracak mekanizmalar oluşturup bu yöndeki çalışmalar destek vereceğiz. Belediye bünyesinde organik bir market oluşturup, hem bölgemize gelen turistlere hizmet vereceğiz, hem de ilçe halkımızın yararlanmasına olanak sağlayacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.