Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Başbakan'a Hakaret Davası

Sinop'ta Başbakana hakaret edildiği iddia edilen bazı KESK ve DİSK üyeleri hakim karşısına çıktı.

Başbakan'a Hakaret Davası
Aslan Özdemir
12 Ekim 2013 15:52

Çelebi, Şube Sekreteri Uğur Karslı, Şube Kadın Sekreteri Derya Kırmızıtoprak, Şube Örgütlenme Sekreteri Mustafa Koç, Tüm-Bel-Sen İl Temsilcisi Erkan Kabal, SES İl Yöneticisi Kayhan Konukçu ve DİSK Genel İş Şube Başkanı Bülent Eroğlu’un yargılandığı davanın ilk duruşması Sinop Adliyesi'nde görüldü.

Hayrettin Kaya

 

Duruşmayı KESK Sinop Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz şu şekilde değerlendirdi: “Bugün 4-5 Haziran 2013 tarihlerinde konfederasyonumuz KESK’in kararı doğrultusunda yapılan grev ve anayasal bir hak olan demokratik gösteri gerekçesiyle KESK’e bağlı sendikaların yöneticisi arkadaşlarımız yargılanıyor. Yürüyüş esnasında atılan sloganlar ‘başbakana hakaret’ kapsamında değerlendiriliyor ve arkadaşlarımıza hakaret suçlamasında bulunuluyor. İşin daha da gülünç yanı ise yargılanan arkadaşlarımız arasında yürüyüşe dahi katılmayan arkadaşımız da var. Bu da hukukun nasıl da ayaklar altına alındığını, suçlamaların nasıl da kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle yapıldığını gösteriyor” 

 

Davanın ikinci duruşmasının 24 Ocak 2014 Cuma günü saat 09.00’da gerçekleştirileceği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.