Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Bakan’ın adını kullanarak dolandırmaya çalıştılar

Bakan Yardımcısı Ersoy’un adıyla vatandaşı dolandırmaya kalktılar.

Bakan’ın adını kullanarak dolandırmaya çalıştılar
Aslan Özdemir
3 Aralık 2016 14:14

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı 24. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’un adını kullanarak sosyal paylaşım sitesinde sahte profil hesabı açan dolandırıcılar, vatandaşlardan maddi talepte bulundu.

Hayrettin Kaya

Sahte polis, savcı gibi kimlikleri kullanarak vatandaşları dolandıran hırsızlar son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalıştı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta sahte profil hesabı açan dolandırıcılar, Mehmet Ersoy’un adını kullanarak vatandaşları tuzaklarına düşürmeye çalıştı. Aktif olan ve paylaşımlarını sürdüren sayfadan gelen mesajda, “Selam Nasılsın?” diyerek vatandaşlarla sohbet eden ve elinde bir bankaya ait hediye biletlerden olduğunu söyleyen sahtekarlar, ağına düşürmek istedikleri kişiden faturalı hatta sahip olup olmadıklarını soruyor. Eğer kişi faturalı hatta sahip değilse etrafında faturalı hattı bulunan kişilerle irtibata geçmesi isteniyor. Durumun kendisine iletilmesi üzerine şahsi internet hesabı üzerinden bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, durumun bir dolandırıcılık vakası olduğunu belirterek, bu tür mesajlar alan vatandaşlara, mesaja itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Ersoy şahsi hesabında yaptığı uyarıda şunları söyledi; “Adıma sahte bir facebook hesabı açılmıştır. Benim bu hesaptan başka Mehmet Ersoy adına kullandığım bir hesabım yoktur.Lütfen gelen arkadaşlık isteği, mesaj, yardım ve benzeri talepleri kabul etmeyiniz.”

b_2100

bb_1201

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.