Dolar 32,6000
Euro 34,8429
Altın 2.494,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Bakan Yılmaz; “2017 yılında 30 bin öğretmen alımı yapacağız”

30 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK

Bakan Yılmaz; “2017 yılında 30 bin öğretmen alımı yapacağız”
31 Mart 2017 15:45

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; “Geçen yıl sadece 30 bin Şubat’ta, 20 bin Ekim’de, toplamda 50 bin öğretmen ataması yaptık. Bu yıl 20 bin öğretmen için alım yapacağımızı duyurduk, ilana çıktık. Yine Ağustos ayından sonra da 10 bin öğretmen alımı daha gerçekleştireceğiz. İki yılda toplam 80 bin öğretmeni eğitim camiasına katmış olacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Sinop’a geldi. Burada ilk olarak Sinop Valiliğini ziyaret eden Bakan Yılmaz, Valilik şeref defterini imzalaması ardından, Vali Hasan İpek, Milletvekili Nazım Maviş ile İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ın da içinde bulunduğu çeşitli daire müdürleri ile kısa bir toplantı yaptı.

EĞİTİME 122 MİLYAR TL BÜTÇE AYIRDIK

Valilik ziyareti ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, burada partililerle bir araya geldi. AK Parti İl binasında bulunan toplantı salonunda kendisini bekleyen partililere hitap eden Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin eğitime verdiği önemden bahsetti.

2002 yılında Milli Eğitime 11 Milyar lira bütçe ayrılırken şimdi 122 Milyar lira bütçe ayrıldığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu zamana kadar göreve gelmiş tüm hükümetler arasında Milli Eğitime en çok pay ayıran hükümetin AK Parti hükümetleri olduğunu belirtti. Yılmaz; “Eğitim bizim en önemli ve öncelikli konumuzdur. Eğer eğitime önem verirseniz her şeye önem vermişsiniz demektir. Eğitimi ihmal ederseniz de her şeyi ihmal etmişsiniz demektir. Bu sebeple eğitime yatığınız yatırımın bir kısmı güvenliğe gider. Bir kısmı sağlığa, bir kısmı çevreye, bir kısmı enerjiye gider. Yani eğitime yapılan her yatırımın diğer alanlara da katkısı vardır. 2002 yılında bu eğitime ayrılan pay 11 milyar lira idi. Oran olarak ise yüzde 10’a denk geliyordu. Şimdi ise bu pay 122 Milyar TL oldu. Oran olarak ise yüzde 20’ye denk geliyor. Bu zamana kadar görev yapan hükümetler arasında eğitime en çok pay ayıran, eğitime en çok önem veren hükümetler biziz. OECD ülkeleri milli gelirlerinin yüzde 5.2’sini eğitime ayırır, biz Türkiye olarak milli gelirimizin yüzde 5.8’ini eğitime ayırırız. Gelişmiş ülkelerden daha fazla kaynağı eğitime ayırıyoruz. Çünkü 21. Yüzyılı Türkiye’nin yüzyılı yapabilmek ancak eğitimden geçer” dedi.

30 BİN ÖĞRETMEN ALIMI YAPACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanlığı olarak geçtiğimiz yıl toplamda 50 bin öğretmen alımı yaptıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl içerisinde de 30 bin öğretmen alımı yaparak iki yıl içerisinde eğitim camiasına 80 bin öğretmen kazandıracaklarını ifade etti. Yılmaz; “Türkiye’de 80 yılda yapılan dersliğe yakın dersliği biz iktidarımız döneminde yaptık. Türkiye’de bu ana kadar atanmış öğretmenlerin sayısından çok daha fazla öğretmeni biz atadık. Şu anda görev yapan yaklaşık her üç öğretmenden ikisi bizim dönemimizde öğretmenliğe atandı. Geçen yıl sadece 30 bin Şubat’ta 20 bin Ekim’de toplamda 50 bin öğretmen ataması yaptık. Bu sayı bazı ülkelerin toplam kamu personeli sayısına eşittir. 20 bin öğretmen için alım yapacağımızı duyurduk, ilana çıktık, önceki gün de öğretmen adaylarının hangi mülakat merkezlerinde sınava gireceğini açıkladık. Yine Ağustos ayından sonra da 10 bin öğretmen alımı daha gerçekleştireceğiz. İki yılda toplam 80 bin öğretmeni eğitim camiasına katmış olacağız. Tüm bunları neden yapıyoruz? Amacımız daha kaliteli eğitim vermek” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra Türkeli, Ayancık ve Gerze ilçelerinde düzenlenecek olan etkinliklere katılmak üzere Sinop’tan ayrıldı.

Bakan Yılmaz; “2017 yılında 30 bin öğretmen alımı yapacağız”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.