Dolar 32,5149
Euro 34,7866
Altın 2.418,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Bakan Bozdağ Ayancık’a Seslendi

Partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Sinop’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Ayancık Kültür Merkezi’nde Ayancık halkına seslendi.

Bakan Bozdağ Ayancık’a Seslendi
23 Mart 2017 12:11

İlçemize ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı Ayancık girişinde İlçe kaymakamı Çağlayan Kaya, İlçe Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Daire amirleri ve vatandaşlar karşıladı.  Bakan Bozdağ, ilk olarak Ayancık Belediye Başkanlığına ziyaretlerde bulundu. Buradan ikindi namazı için camiye geçen Bozdağ, Ayancık Kültür Merkezine geçerek ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve referandum süreci’ konulu konferansa katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta konuşma yapan Bakan Bozdağ, “Niye bu kadar karşı çıkılıyor. Sebebi sizsiniz sizden kortukları için karşı çıkıyorlar. Çünkü Türkiye’de bu güne kadar yüz de yirmi iki ile iktidar olundu mu Ecevit’te oldu Erbakan da oldu. Yüzde 34 ile iktidar oldu mu ak Parti oldu. Yüzde 27 ile oldu mu Doğru Yol oldu. Ama yeni sistem gelince Türkiye’de artık yüzde 22 ile artık kimse yürütme yetkisini kullanamayacak. Yüzde 22 ile iktidar olamayacak, yüzde 40 la iktidar olamayacak. Yüzde 50 ile dahi Türkiye’de iktidar kimse olamayacak.  Yüzde 50 artı 1 ile iktidar olacak.

İktidar olmak kolay bir iş olmaktan çıkıyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonra Türkiye’de millete rağmen iktidar dönemi kapanıyor. Millete rağmen siyaset dönemi de kapatılıyor. Çünkü millet sizden rahatsız olursa sizi bir daha seçmez. Milletin rızasının esas olduğu, milletin iradesinin kesintisiz iktidar olduğu bir düzen kuruluyor. Onun için partilerin bir kısmı rahatsız. Bu halkı güçlendiriyor.

Halkın belirleyiciliğini artırıyor.  Sizin siyaset karşısında gücünüzü kuvvetinizi artırıyor ve siyasetin milletin gözünün içine bakan bir dil, bir politika, bir program bir tüzük oluşturmasının da yolunu açacaktır. Bu daha neyi getirecek biliyor musunuz her partili kendi mahallesinin dışına çıkmaya zorlayacak. Ak Parti kendi mahallesinin dışına çıkıyor CHP kendi mahallesinin dışına çıkıyor, MHP de kendi mahallesinin dışına çıkacak. Herkes kendi mahallesinin dışına çıkacak başka partilere oy veren seçmenlerin rızasını alacak reyini alacak politikalar geliştirecek. Başka yolu yok.  Bu toplumsal kutuplaşmayı, ayrışmayı ortadan kaldıracak insanımızı ve siyasetçimizi birbirine daha da yakınlaştıracaktır. Bundan emin olun onun içinde bu yeni sistem kutuplaşmaları ayrıştırmaları değil uzlaşmaları, birleşmeleri, kaynaşmaları zorunlu kılan bir sistem. Yüzde 50 artı 1’inin oyna ihtiyacı olan biri insanları kıracak bir dil kullanabilir mi.

İnsanları rahatsız edecek bir program yapabilir mi, bir politika uygulamayabilir mi. Uygulayamaz. Bu yeni sistem diyor ki siyasetçilere bundan sonra sadece kendi evinizin içindekilerin alkışını alacak sözler politikalar programlar değil, bütün komşu evlerin alkışlayacağı sözler politikalar programlar uygulayacaksınız. Yoksa size iktidar yolu kapalı diyor. Onun için mahallelerine hapsolanlar buna karşı çıkıyorlar. ‘Ben başka mahalleye giremem.

Göbeğini kaşıyan adamın yanına mı gideceğim. Bidon kafalı dediğim adamın reyine mi bakacağım. Ben üniversite mezunuyum benim oyumla onun oyu nasıl bir olur’  diyen adamları milletin ayağına getirecek, milletin elini öptürecek, millete saygıyı, millete karşı hürmeti, edebi öğretecektir bu sistem. Emin olun onun için de bu sistem Türk siyasetindeki nezaketi de iktidara taşıyacak ve daha ahlaklı bir yapının oluşmasına katkı sağlayacaktır.” Bakan Bozdağ konuşmasının ardından salondan ayrıldı. Bakan Bozdağ daha sonra Sinop açık Ceza İnfaz Kurumu’na gitti. Bakan Bozdağ’ın buradaki ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti.
Akabinde Sinop’taki programını tamamlayan Bozdağ, Partisinin düzenlediği Yozgat’taki programa katılmak için yola çıktı.

 

Bakan Bozdağ Ayancık'a Seslendi Bakan Bozdağ Ayancık'a Seslendi Bakan Bozdağ Ayancık'a Seslendi Bakan Bozdağ Ayancık'a Seslendi Bakan Bozdağ Ayancık'a Seslendi Bakan Bozdağ Ayancık'a Seslendi Bakan Bozdağ Ayancık'a Seslendi Bakan Bozdağ Ayancık'a Seslendi Bakan Bozdağ Ayancık'a Seslendi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.